Dia 17: Pont de Brooklyn

Placa a la casa on va viure Mark Twain, autor de Les aventures de Tom Sawyer. No hi havia cap museu-casa de l'escriptor, allí.
Judson Memorial Church.

Fixeu-vos en els dipòsits d'aigua a la taula dels edificis, molts edificis els dissimulen com si fossin les torretes d'un castell o un element ornalmental però aquí es veu molt bé.

New York University (em penso que encara estan de vacances, almenys ho estan les meues amigues dels EUA que van a la universitat...).
Washington Square nevadet, ben diferent de les fotografies que havia trobat a la xarxa. Hi ha trossos del parc on no t'hi deixen ni entrar per la neu.
Aquesta reproducció del Bustt de Sylvette de Picasso està al University Village.
És un mural imitant les façanes típiques del carrer que algú ha aprofitat per a un grafit.

Soho.


Brooklyn.




Seaport.





Vista des del pont de Brooklyn.
Pont de Brooklyn.

Vista des del començament del pont de Brooklyn.


City Hall.
Municipal Building.
NegretaEm sobta que una ciutat com NY tingui un sistema de recollida d'escombreries tan poc higiènic, que consisteixi a deixar la bossa de les deixalles a la vorera, on es van amuntegant, i no passi el camió fins al cap d'un dia (me'n trobo durant tot el dia i anit tornant del teatre). I que el metro no t'indiqui quan falta perquè arribi el següent (ara anuncien que ho estan instal·lant a 100 estacions), les parades que venen (només a la línia E), hi hagi poques escales mecàniques.

Aquest matí he anat a veure els edificis municipals del voltant del City Hall Park i, plovent, plovent, a caminar pel pont de Brooklyn, un dels primers ponts penjants. La imatge del pont surt a totes les sèries de NY, sobretot si cal marcar canvis d'escenari de Manhattan a Brooklyn i viceversa. Com que en volia tenir una visió de conjunt i volia passejar per la zona portuària del s. XIX de NY, he anat al South Street Seaport, actualment una zona d'oci més amb botigues i restaurants (pier 17). Només entrar-hi veus el far en memòria dels morts del Titànic, al costat del museu i, ja dins del pier 17, Brooklyn s'estén davant teu. Tot i ser un dia de pluja com la primera vegada que vaig anar al pier 39 de SF no hi havia tant d'ambient, els turistes devien ser tots al pont.

A la tarda he fet cap a la zona de Soho i Tribeca, per veure'n l'estil de les cases, les primeres façanes de ferro forjat i edificis no tan alts. He seguit pujant (si us hi fixeu, l'itinerari que m'havia fet inicialment va pujant des de baix de tot de Manhattan fins que arribi a l'Upper East Side, a veure si m'adono de la progressió i del canvi de zona) fins al Greenich Village, amb el castellet del Jefferson MArket Couthouse (actual biblioteca, hi he entrat però m'he perdut la façana perquè l'estan restaurant), el Washington Square amb l'art de triomf on, segons la guia Aguilar, es van enfilar uns artistes per declarar el Washington Square República de Bohèmia independent (uns s'enfilen per les parets per no-res i d'altres no hi ha manera que ens enfilem enlloc) i la NY University, una universitat privada molt prestigiosa, de la qual no es conserva l'edifici històric. Són molts edificis situats pel voltant del parc, alguns dels quals estan marcats amb la bandera de la universitat, lila amb una torxa al mig.

Quan ja estava cansada, he girat coa enmig del Christopher Street, el carrer gai per excel·lència, i me he tornat a l'hotel.

Comentaris

  1. Vols dir que anit vaig estar a Times Square sense saber-ho?? N'he mirat fotos i... són aquells carrers tan il·luminats!!

    ResponElimina
  2. Es necessitaria caminar dies i dies per la ciutat, per "conèixer-la". M'agrada fer-ho de la teva mà, amb neu i pluja. Probablement quan hi torni triaré l'hivern.
    La zona dels teatres és Times Square. Si hi tornes, pots veure el rellotge qua ajuda a començar els anys, a l'edifici que divideix la plaça en dos carrers.

    ResponElimina
  3. Jaja, si, times square sta al costat de Broadway!XD No pot ser que hagis passat x devant i no t'hi hagis fixat amb tota la llumenaria que hiha!!! Molt maca la visita de avui de l'skyline! Veig que t'ha passat com a mi i has fet moltes fotos desde el pier! A mi em va impresionar la vista que tens desde alla i el contrast entre els vaixells i la paret d'edificis!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Sí, volia que es veiés el contrast!!

    La llàstima del temps és que t'impedeix estar moltes hores a l'aire lliure o fins i tot caminar pel carrer, quan tot és gel.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada