Winchester

El college.



La casa de Jane Austen, ara una casa privada on hi viu un noi que va amb pantalons curts de pijama pel carrer (o almenys semblaven de pijama).







I aquest és el plat fort del dia: la taula redona del rei Artús. N'és una còpia del s. XV, però molt bonica, amb els noms dels cavallers de la Taula Redona.
The Great Hall.



La tomba de Jane Austen.





La catedral.


L'ajuntament.
Alfred, un dels fundadors de la nació anglesa, segons el cartellet.



Darrerament he estat una mica atrafegada, per motius diversos i avui, tot i que he fet una excursioneta a Winchester seguida d'una tarda de recórrer Westminster, carrers de compres (de l'estil Pg. de Gràcia o Cinquena Avinguda) i Harrods (he comprat una bola de Nadal per a l'arbre i ara ja tinc carnet de compra de Harrods -i del Tesco, m'ha d'arribar- i l'Oyster, londinenca pura), m'he quedat sense bateria a la càmera (estava convençuda que l'havia carregat el darrer cop, però feia tants de dies...), així que no he pogut fer tantes fotos com voldria. Però us aviso: Londres ja està il·luminat amb les llumetes de Nadal i avui hi seguia havent gent amb roses a la solapa de la jaqueta. Ara fan els focs i he llegit que a St. Pauls avui se celebrava el te de les flors, però no crec que hi tingui res a veure (al tren també hi havia gent amb la flor i a Winchester!).

A Winchester hi he anat amb un espanyol que viu a la mateixa residència que jo i m'ha donat permís per penjar-ne fotos al blog. Ja ho veieu, darrerament tinc companyia i demà he quedat amb una noia anglesa per anar a veure una exposició de Degas. A més de fer-me caminar per tot Londres perquè ell desconeixia les parts que us he dit, aquest matí m'ha fet fer una cosa poc habitual per a mi: canviar la rapidesa i comoditat del metro per un d'aquests busos rojos de dos pisos al qual li ha costat una hora arribar a l'estació de tren, però ens ha passejat per Chelsea, per exemple, per Marylebone, per Westminster i així avui he pogut veure un parell de vegades el meu estimat Big Ben i el Parlament. La tornada ha estat menys afortunada, perquè just quan jo baixava l'escala del segon pis el conductor ha frenat bruscament i he caigut redolant escales avall. Només m'he fet mal al dit menut...

A alguns us deu sonar Winchester com a antiga capital d'Anglaterra, ciutat de reis, a alguns pel casament de Mary Tudor amb Felip d'Espanya i a altres perquè... va ser la ciutat on Jane Austen va viure els darrers anys de la seua vida i hi està enterrada. A més, és una de les ciutats més antigues d'Anglaterra i té una catedral molt bonica. A les 3 ja l'havíem recorreguda tota, és molt menuda, però el meu viatget ha triomfat (i és que les meues rutes solen encertar-la). Feia boira i un aire geladot i han caigut unes quantes gotes. Per a dinar, pasty de Cornualles. M'està entrant gana, us penjo unes quantes fotos i a sopar!

Per cert, Winchester està a Hampshire, més al sud, a una hora de Londres en tren. 29,50 punds. Mai no havia parlat tanta estona en castellà: és esgotador! Ara, m'he adonat que el parlo molt bé. Qui ho hauria dit.

P.S. Javier m'ha fet una foto amb l'osset de Harrods, espero que es recordi d'enviar-me-la!

Comentaris

  1. Oh, molt boniques les fotos de Winchester!! Ara m'has fet entrar ganes de fer-te una visita, però he tornat a mirar el calendari i és impossible... Quina llàstima! No m'acabo de creure això del teu bon castellà. Quan tornis podríem instaurar el costum de parlar en castellà un dia al mes, per exmemple, i així comprovaríem si és cert o no això que dius, hehe.

    le parisien

    ResponElimina
  2. Hahah, em temo que si s'instaura aquest costum hi haurà una migració cap a la porta del costat de la nostra. Tret d'algun error de conjugació i alguna frase feta que directament tradueixo, la resta com una seda. Ara ja t'imagino a l'habitació, després d'haver-la vist per càmera ja et tinc situat. Segur que avui també heu notat el fred, a París. Aquí l'aire era molt gelat. A veure si m'envies alguna foto (i m'ensenyes els nous amics).

    ResponElimina
  3. Que maco Winchester! Apa si que has fet amics... i tu preocupada per estar sola... Fas una persecució de Jane Austen per UK!!!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Aquest cop no era intencionat del tot... però és que me la trobo! :) Estic contenta amb la gent que conec, fins i tot necessito demanar un respir, de tant en tant, perquè si no no dono a l'abast!

    ResponElimina
  5. La taula redona la vaig rebre en postal, de la meua amiga que viu a Canterbury (i que fa més o menys les mateixes excursions que tu! Tot i que ella ja hi duu més de deu anys per allà... té dos xiquets anglesos!).

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada