What Catalans want a Londres

Anit Toni Strubell, Montserrat Guibernau i Xavier Solano van presentar What Catalans Want al restaurant Mucci's de la universitat Queen Mary.

Va ser un èxit d'assistència (i no crec que fos per l'aperitiu de canapès d'aquells que m'agraden tan poc que hi havia) i hi vaig conèixer altres catalans que, per motius diversos (també hi havia dos turistes), eren a Londres. Hi havia anglesos, però em penso que tots molt conscients de què és Catalunya i qui som els catalans.

Solano va destacar la importància que s'escrivís un llibre com aquest (en anglès), adreçat, no als catalans, sinó als estrangers que vulguin conèixer com és Catalunya i quines són les nostres aspiracions. El llibre parteix d'una sèrie d'entrevistes (35) a personalitats conegudes (i no tant, van posar l'exemple de la fundadora de la campanya Prou, en contra de les corregudes de bous): polítics (com Pujol, Montilla), propietaris d'empreses i economistes, personalitats mediàtiques (com Joan Laporta), acadèmics, ... Les preguntes estan formulades de manera que un estranger pugui entendre els grans canvis que la societat catalana ha viscut els darrers 5 anys. Vaig fullejar el llibre i és d'aquells d'enquadernació bona, pàgines brillants que segur que deixen anar una bona fragància i moltes fotografies. L'autor va explicar que s'ha venut a tots els continents i que n'han rebut comandes d'Austràlia. Els felicito per l'èxit aconseguit, la presentació va ser molt entretinguda (gairebé tota en anglès, tot i que tots els assistents, quan se'ls van preguntar al final de la sessió, van confessar entendre el català! fossin d'on fossin).

Comentaris