Dia 13: Adéu, SF




Presó d'Alcatraz.













Ahir va ser un dia molt estrany, en què vaig tornar al Fisherman's Wharf, però per a anar directament a contractar un creuer per veure la presó d'Alcatraz, cosa que no tenia prevista, però com que ja havia vist tot el que volia veure... A més, necessitava fer descansar els peus després de la banyada d'espanyardenyes. Com que, tot i que era de bon matí, ja s'havien esgotat tots els tiquets (una mica paregut a la cerca de 2h. que hem fet avui L i jo fins a aconseguir tiquets per a pujar a la corona de l'estàtua de la llibertat el dia 24), vaig agafar un creuer per l'abadia de San Francisco que vorejava l'illa d'Alcatraz (d'on mai no s'ha escapat viu cap presoner malgrat els intents), l'Angel Island (l'Ellis de SF, on arribaven els immigrants de Rússia, d'Àsia, ... als EUA i on, al cap d'uns anys, els xinesos que volien entrar al país havien de demostrar, dia rere dia, sotmesos a interrogatoris, que tenien família que hi vivia perquè els deixessin entrar; els arxius s'havien cremat) i passava per davall del Godel Gate Bridge. Feia molt bon dia. Vaig aprofitar per deixar peus i espardenyes al sol una bona estona mentre llegia Borges i encabat vaig anar a dinar al primer restaurant del pier 39, del fundador del pier com a lloc de neg/ocis (que, en cap de setmana assoleiat estava molt animat): un salmó boníssim i... encabat vaig comprar-me més xocolata Ghirardelli abans de marxar al Civic Center, que només havia vist a la nit.

A l'aeroport hi vaig fer cap moltes hores abans i hi haviamolts hòmens bramant per un partit de beibol, que va anar seguit d'un partit de futbol americà amb molts afeccionats. Em van robar unes hores molt bones de son i avui, ja era a Nova York, nevada, freda i majestuosa.

Comentaris

  1. Unes fotos xulíssimes.
    La del cranc és molt animada.
    Pareix una parade.

    ResponElimina
  2. Que be que al final hagis vist la "Roca" d'aprop! (jo per dins tampoc la visitaria) I que animat el Pier! Tot i que els americans veuen el marisc com molts europeus els cargols...:S

    Petons!

    ResponElimina
  3. Em va costar saber que la Roca i Alcatraz eren el mateix, però com que ho deien tant pels altaveus al vaixell... És de la pel·li, tat?

    ResponElimina
  4. Com que a tot arreu hi tenen cranc i com a molt salmó i potser calamars...

    ResponElimina
  5. Aquest creuer va ser el primer que vaig fer, jo! La veritat és que el moment del pont em va impressionar moltísssim! Encara només l'havia divisat de lluny, també feia molt de sol i al veure'l tal gran i d'un color tan bonic vaig pensar que m'agradava més i m'havia impactat més que la Torre Eiffel. I d'Alcatraz em vaig preguntar perquè si existia la pena de mort calia un lloc així? No existia la pena de mort en aquell moment? Al Pier 39 hi vaig fer la primera parada només sortir del bus que m'havia portat des de Davis (després del tren) i ho vaig trobar una americanada molt i molt divertida (l'entrepà me'l vaig fer a dinar el segon dia, ja, i el vaig preferir de lobster que de cranc, estava taaaaaan bo!!!!) C.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada