Bloomsbury Festival




Hi havia poemes penjats pel camí i candeletes.
Russell Square, us en recordeu, del parc?
The poet's walk.
Aquí a les 6:30 p. m. ja és de nit i, per tant, es pot aprofitar per fer festivals de llums i tancar aviat la barraqueta. Això vol dir que amb el canvi d'hora a les 5 ja serà fosc.

Avui, que m'he passat el dia solucionant problemes a la residència (a l'habitació nova sense Internet, em fa l'efecte que encara no han avisat als tècnics, tot i que fa una estona ho he recordat) hi havia un festival que no em volia perdre, el del meu barri, que per una cosa o per una altra acabo xafant cada dia malgrat no viure-hi, Bloomsbury. Com que aquest cap de setmana J. i jo tenim molts plans, no sé si hi podré tornar, però hi haurà un mercat de llibres (nyam), de menjar, d'objectes artesanals, poesies, visites guiades a museus, rutes de por (sí, més halloweenades! A tot arreu hi ha carabasses i calaveres), obres d'art al carrer... tot i que he llegit que la casa de Dickens ha tancat per reformes. Jo que frisava per anar-hi!

Avui, però, era l'única nit que es feia la festa de les llums i s'inaugurava el festival amb escultures lluminoses al parc de Russell, el que us vaig ensenyar ple d'esquirolets i de gent acampada dinant. Hi havia un passeig de poetes amb poemes penjats i paraules soltes que has d'agafar i enganxar en un mur per formar poemes, paradetes de menjar, música i activitats infantils. He intentat anar-hi amb la grega (exveïna meua però no hi ha hagut sort, sempre té son). Hi havia ambient i tot feia molt bona oloreta. Aquesta tarda no tenia tanta sensacióde fred com ahir, però potser ho feien les moltes capes de roba...


P.S. A més d'aquest festival els acampats al voltant de la catedral de St. Paul tamé volen portar músics i fer activitats... Calculen que aviat no hi cabran. De moment l'Església els manté el permís d'acampada i la policia no els pot tocar. Estan pensant si hauran de mudar-se o si faran diversos campaments, però a St. Paul s'hi troben molt bé.

Comentaris

  1. Vaig passar un parell de dies a Londres un cop, i m'estàs fent recordar el fred que vaig arribar a passar per haver portat poca roba. I és que encara era estiu i anava refiat. Allò definitivament is diferent, també per festivals com aquests, tan anglesos ells, amb aquesta solera... Que els gaudeixis!

    ResponElimina
  2. La teva estada a Londres és fantàstica. Al proper viatge, no em faria res dur-te les maletes. ^0^

    ResponElimina
  3. Òscar, l'estrany és que de moment el temps ens dóna treva els caps de setmana (almenys fins que es fa fosc), plou més durant la nit que durant el dia i divendres em va arribar el carregament de roba d'hivern (me'l va portar la meua visita passades les 2 de la matinada!. Jo també trobo aquests menjars, que porten associats molta teca a l'aire lliure, molt, però que molt british! El meu estiu a Greenwich també em va agafar per sorpresa i vaig haver-me de comprar desuadores d'aquelles tan boniques de la University of Cambridge!

    Només cal que m'ho proposis, Pilar, no em costa gens apuntar-me als viatges amb bona companyia! A veure si aquesta setmana em posen internet a la nova habitació i ja no he de fer més el nòmada amunt i avall amb l'ordinador i els cables!

    ResponElimina
  4. Hahah, saps que el primer cop havia llegit que no et faria res dur-me dins de la maleta al teu proper viatge? Que bo!! El cert és que J. no venia per la maleta, la idea de la maleta va ser posterior al seu viatge! I el proper carregament serà de... sopa! Aquí només tenen sopa de tomaca i sopa de formatge. Jo vull sopa de maravilla, per exemple! I unes ulleres de recanvi, perquè no es repeteixi la història.

    ResponElimina
  5. Igual i un dia d'aquests se'm creuen els cables i aparec amb la maravilla i les ulleres, hehehe.

    ResponElimina
  6. Ostres, si que fan festivals relacionats amb les lletres! I la veritat es que semblen molt originals! Envegeta!

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada