Indgliand traditions
Les mares dansaires.
Trafalgar Square. Diwali Festival.
London Eye.
Big Ben i Parlament.
Avui he anat al festival indi que se celebrava a Trafalgar Square en motiu del Diwali. L'esdeveniment estava organitzat per l'alcalde i onze associacions. Era el 10è any que se celebrava, per commemorar el triomf de la llum/el bé per damunt de les tenebres/el mal.
La comunitat índia és molt important a Londres, de fet, formen el 6,2 % de la població de la ciutat segons dades del 2009 publicades a la Wiki. Seguint la mateixa font, al cens de 2001 del Regne Unit, 5 230 155 persones havien nascut a l'estat, mentre que 172.162 dels censats provenien de l'Índia. Vet aquí perquè no en paro de conèixer i perquè als supermercats hi ha plants preparats indis, de restaurants de cuina índia no en falten i a l'est es veu que hi fan musicals d'estil Bollywood, segons em va dir divendres el meu amic. La relació ve de lluny, de quan formaven part de l'imperi, però fins cap al 1950 la immigració índia no va ser un fenomen gaire important.
A la tornada no he pogut evitar tornar a anar a veure el Big Ben, com sempre que en tinc l'oportunitat.
Avui, al festival, hi havia noies angleses vestides amb roba índia (quin frrred, m'ha dit la dona índia del meu costat) i una majoria índia vestida amb texans, sobretot els joves. Ara estic una mica cansada perquè era a l'aire lliure i hi feia força fred. He intentat per primera vegada fer vídeos amb la càmera (curtets) per fer-vos un menú degustació, però no sabia com anava i no han acabat de sortir com volia (ara diria que ja sé com ho hauré de fer a la propera) i el nou repte és descobrir com es pengen. Gaudiu-los, perquè el programa ha estat: danses, parlaments polítics i d'associacions, missatges de pau, concert.
Què entretingut això dels vídeos. Te'n fas més a la idea del que ha sigut.
ResponEliminaHas dit que hi has anat aviat per trobar lloc i resulta que les imatges són de lluny. A quina hora hi han degut anar els altres?
Bona nit.
Olivera
No, no, ells han hagut d'estar drets, jo ho veia molt bé, però a la càmera es veu de molt lluny. ^^ Estava a segona fila d'escales, asseguda, no hagués aguantat tantes hores dreta, aquesta gent anava i tornava i a les primeres sessions només estaven a la plaça de davant de l'escenari els que ballaven! Tinc fotos amb la plaça gairebé buida, de l'hora abans. I darrere meu encara hi havia moltes files d'esglaons. Ara m'aficionaré a fer vídeos curts :D
ResponEliminaMira que be! 2 cultures per el preu d'una! Tornaras coneixent més la cultura India que la Anglesa a aquest pas! :O
ResponEliminaPetons.
Pd: a mi els videos no em van :S
Mira que m'hi he esforçat... s'han de carregar, els has de deixar temps! I als EUA vas acabar coneixent la cultura xinesa i japonesa, te'n recordes? ;P
ResponEliminaTambé penso que Londres sempre m'ha fet estandard, de ser una societat cosmopolita i multicultural i ha creat aquesta "marca". Han passat generacions des de les primeres grans onades migratòries i se n'han apropiat el menjar (la gastronomia anglesa no ha destacat mai) i hi integren o sumen celebracions, penso que forma part de la seua manera d'entendre el món i de mirar cap dins i cap fora alhora.
ResponElimina