Els catalans de Boston II

I, finalment, diumenge ens vam trobar a Boston Common els catalans de Boston, exactament igual que l'any passat, per fer la nostra versió anticipada de la Diada, amb la formació en fletxa i, alguns, ens vam quedar a fer un pícnic a la vora del Frog Pond. Hi havia catalans que eren la tercera generació (la segona americana; els iaios, que també hi eren, eren els que havien nascut a Catalunya, fills i néts havien anat aquest estiu a practicar i aprendre a escriure català a Catalunya), hi havia una noieta americana que encara anava a l'escola i havia après català de forma autodidacta perquè era aficionada al Barça, hi havia independentistes de tota la vida i altres que treien el cap. La gent sempre pregunta si ets postdoc o estudiant, perquè és el que més hi ha a Boston (a més dels treballadors espanyols del Santander). Els acabats d'arribar som els que fa entre un i tres anys que hi som. D'altres, ja han format la família aquí. La majoria, matrimonis i parelles catalanes; algunes de mixtes amb americans o persones d'altres països. Els catalans de Boston se solen reunir per fer cagar el tronc abans de Nadal, per intercanviar llibres i roses a Sant Jordi, per fer un pícnic a Sant Joan i, aquests darrers anys, per a l'acte pre-Diada. Se'm va fer estrany no retrobar-hi la major part dels que vaig conèixer l'any passat, que ara ja havien marxat o que encara estiuejaven a Catalunya. No m'acabava de trobar fina i vaig marxar encabat de dinar, tot i que m'hauria agradat aprofitar per passejar a la tarda per North End. 

El tema del dia eren les eleccions, la paperassa per votar, les trucades de preocupació a l'ambaixada després d'haver llegit notícies de tots colors a la premsa sobre les complicacions que hi ha hagut per demanar el vot des de l'estranger. Ja us vaig explicar que a Boston no vam tenir problemes per fer el primer tràmit, almenys nosaltres. Ara estem esperant que arribin les paperetes. Em va explicar M. que hi ha un web on pots mirar si s'ha acceptat la sol·licitud que t'enviïn la documentació i vaig comprovar, amb alegria, que hi érem els dos: https://sede.ine.gob.es/ce-votoxcorreo. Tot i això, encara hi figura que no ens han enviat res i els terminis són justos. Jo havia llegit que havia d'arribar entre el dia 1 i el 15 de setembre, perquè després tens uns deu dies més per enviar-ho tu per correu 'certificat' (almenys el cas que jo llegia de votants inscrits com a temporals a l'estranger). Hi va haver persones que es van adonar que un dels dos de la parella no hi era malgrat que havien fet junts els papers. Decepció. Altres han escrit avui dient que s'havia acabat el termini i no ho havien fet. A mi el web: http://www.votexterior.cat/ em va ajudar molt. El vaig rebre repetidament per part d'amics. Avui, al correu dels catalans a Boston circulaven aquests dos webs i aquest altre: http://vullvotar.cat/. És important estar-ne ben informat. Hi havia qui deia que ha pogut votar sempre a les eleccions i altres als quals no els ha arribat mai a temps. Patim una mica, perquè confiar-ho tot a la rapidesa del servei de correu i enviar-ho tan just fa por. A mi darrerament m'han arribat les cartes a estropades.  

Us en penjo un parell de fotografies fetes per G. N'érem més l'any passat, però la gent va i ve.


Comentaris

  1. Tot plegat fa una mica d'enveja. Ja saps que a Tetuan els més "catalans" som nosaltres.

    ResponElimina
  2. Estàs escrivint molt al bloc darrerament!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, potser he tornat amb les piles carregades o m'he mogut més!

      Elimina
  3. Haurem de començar a penjar les senyeres!!
    Tinc moltes ganes de votar.
    Olivera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estaria tan contenta si quan tornés hagués rebut les paperetes! És bo que ens estiguem organitzant per passar el dia junts des de fora i seguir els resultats (per a nosaltres serà aviat)!

      Elimina
  4. Encara no han tramitat res a correus, diu el programa! És molt just!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada