Ja he votat!

Fotografia d'avui.
I a la coa de correus hi he trobat un altre català que votava. Gairebé 16 dòlars, però se suposa que te'ls han de tornar (no sé com ni qui).

P.S. Entrada breu i dia llarg, acadèmic i ple de nous aprenentatges! Al darrer seminari ja no hi he arribat (era a les sis, hora de sopar, i m'he vist menjant formatges, maduixes... al seminari com a soparet lleuger i encara havia de passar pel supermercat. Nova col·lecció d'adhesius que et regalen per cada deu dòlars: aquest cop pots aconseguir ganivets; l'any passat vaig guanyar una paelleta, d'instrument, no d'arrosset, però és menuda, mida d'ou ferrat).

ACTUALITZO. NO ENS FEM IL·LUSIONS. Un català a Massachusetts preguntava quan es compten els nostres vots, si a correus li han dit que trigaria 2-3 setmanes a arribar. Una altra ho ha buscat al BOE: http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2007-21501 i ha transcrit el text següent:
"El Servicio de Correos conservará hasta el día de la votación toda la correspondencia dirigida a las mesas electorales y la trasladará a las mismas a las 9 de la mañana. Asimismo, seguirá dando traslado de la que pueda recibirse en dicho día, hasta las 20 horas del mismo. El Servicio de Correos llevará un registro de toda la documentación recibida, que estará a disposición de las Juntas Electorales. Los sobres recibidos después del día fijado para la votación se remitirán a la Junta Electoral de Zona a los efectos de la resolución de las posibles reclamaciones y, en su caso, de la tramitación del reembolso a los electores de los gastos del envío del voto por correo."


Aquí... hi ha un buit legal? Es compten només en cas de reclamació o d'empat? Es compten uns mesos més tard o ni això? Què passarà amb els nostres vots, els que:

- vam fer la sol·licitud dins del termini (no parlo dels militars, que els van ampliar el termini ni tampoc de les ambaixades que van sortir a les xarxes socials que es negaven a fer els tràmits perquè al·legaven que eren eleccions il·legals!) o persones que van tenir problemes amb la documentació del web de l'ambaixada,
- es va tramitar correctament (el dia de la V, de dues noies que ho havien fet tot juntes, només una havia rebut l'acceptació,
- hem rebut les paperetes a temps malgrat: a) que es van retenir perquè hi havia una incidència dun partit que havia protestat i no es van enviar fins al 10 de setembre (molt més tard del període fixat) perquè les tenien retingudes (es va demanar ampliació de termini per votar a causa d'aquest incident, però no es va acceptar i b) que a Boston un grup de persones s'han queixat que no els van escriure bé l'adreça i se'ls van desviar les paperetes un altre cop a Catalunya o simplement no s'expliquen per què les van retornar des de l'oficina de Boston, quan viuen a la vora,
- malgrat rebre-ho tot dos o tres dies abans del termini, hem votat a temps.

Si hem votat és perquè volem que comptin! Algú ens pot explicar què passa exactament amb aquests vots? A correus diuen que trigaran 2-3 setmanes per correu registrat. 
Cada vegada rebem més correus de persones que tenen la papereta retinguda en una oficina de correus a mig camí i no se n'hi mou i truquen a correus i els diuen que fins a 15 dies més tard no es pot iniciar una reclamació i que no ho entenen.

Comentaris

  1. Cuchillos!! Eso me vendría bien... A ver si este año consigo aunque sea el pequeño ;)

    A nosotros el voto nos salió mucho más caro y como lo hicimos por fax no nos devuelven nada pero bueno...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uf, ¿por qué el fax? Conozco a alguien en Canadá que creo que hizo el voto rogado por fax (la solicitud, vaya). Pues van desde cuchillos solitarios hasta paquete de cuchillos. También hay uno llamado 'cuchillo de chef' que cuesta tantos puntos como el paquete (yo voy a por el set de cuchillos, si llego :D). Hay uno para el pan... Y el premio más grande (imposible para dos o una persona; esto es para las familias) tienen la cubertería entera.

      Elimina
    2. Sí, lo de rogar el voto porque luego fuimos a la embajada a depositarlo en la urna, después de estar más de una semana intentando mandar el fax y que los tuviesen apagados siempre no era cuestión de arriesgarse más...
      Yo si consigo el pequeño me conformo pero supongo que no llegaré como otros años... lo que más me gusta comprar allí son las langostas pero de los demás no mucho.

      Elimina
    3. Lástima, porque cuando vi el de chef pensé en ti. A ver si yo llego al set...

      Elimina
  2. Des de Tetuan s'ha de fer, obligatòriament, per fax (i, com vaig escriure al blog... busca un fax el segle XXI!). En fi, enhorabona. Si el teu vot arriba et pots considerar molt afortunada!
    http://www.vilaweb.cat/noticies/joan-tarda-denuncia-que-han-prohibit-al-personal-de-correus-de-treballar-a-les-tardes-daquesta-setmana/

    ResponElimina
  3. Ja ho vaig veure, ja! I espero que la gent s'afanyi, perquè a Catalunya devien arribar amb prou temps. També he constat que molta gent demana el vot per correu a Catalunya i Espanya que no m'hauria imaginat mai. Jo ho vaig fer a Itàlia i no em va funcionar. Tinc el codi per fer el seguiment del paquet :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo quan vivia allà sempre votava per correu.
      No passes pena: si els vots arriben sí que es compten!

      Elimina
  4. M'he copiat la foto de la tardor.
    Comencem una estació nova.
    Esperem començar també un país nou.
    Olivera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara m'ha dit L. que em torni a apuntar a fer carabasses! Però a més m'agradaria pintar-ne una enguany, com les que venen pintades, i potser disfressar-me...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada