El Carnaval caribeny de Cambridge!

Ja us he parlat diverses vegades de les festes de barri (ahir mateix n'hi havia una a una part de Somerville, però hi havia activitats sobretot familiars i focs artificials a la nit, que vaig sentir des del balcó, però que no vaig arribar a veure). Normalment, s'identifiquen amb un grup amb uns orígens determinats (els seus ancestres), com les festes de San Antonio i altres del barri italià de North End a Boston o les festes irlandeses per Sant Patrici a South Boston. Aquí hi ha 'barri portuguès', 'barri italià', 'xinès', un cop em van preguntar si vivia al barri llatí... 

La festa no requereix gaire infraestructura, a primer cop d'ull. Arriben tres o quatre motos de policia i un cotxe, tallen un parell de carrers i ja s'hi pot desfilar. Hi ha una part amb botigues de menjar i la festa. Són més aviat modestes i no hi ha grans cartells que les anunciïn. Doncs bé, aquest migdia ha estat el Carnaval caribeny de Cambridge (concretament, del carrer que arriba a Central Square i va cap al MIT). A alguns us vaig comentar al febrer que aquí no havia trobat cap celebració de Carnaval i em preguntava si és que amb Halloween ja en tenien prou. Avui he comprovat que si vull veure una desfilada de Carnaval caribeny, he de buscar-la al mes de setembre (tant si plou com si no; avui plovisquejava i estàvem a divuit graus). Buscant informació he trobat que a Londres, a Notting Hill, també en fan un d'arrels caribenyes, en aquest cas al final de l'agost. Potser perquè aquí la resta de l'any fa massa fred per ensenyar tanta carn? Realment hi havia molta carn. I el tipus de ball refregat també m'ha sobtat de valent. S'assemblava al que havia vist ballar als cosins, que es veu que estava de moda a les discoteques almenys el Nadal passat. I com mouen les cames, com si fossin un bloc, i després sobretot fan tremolar el cul. També m'han sorprès om els complements, les plomes que porten al cap i sobretot els que van vestits com un paó. És impressionant. I deu pesar molt. Molt vistós. Hi havia molt d'ambient i tres camions amb música, una en directe. Us en penjo unes quantes fotografies i vaig a preparar-me lectures per a demà. Demà segurament dinaré amb el departament (ja sabeu que ho fan mensualment durant el curs, com tantes altres activitats, però fins ara al dinar només m'hi havia animat un cop).

Jo he anat a l'inici de la desfilada, però mentre que uns han començat puntualíssim, altres has trigat més de mitja hora a sortir, els policies ja havien tornat a alliberar mig carrer per al trànsit i els ha tocat córrer. Així que he anat tornant pel costat de la desfilada fins a Central Square, en què hi havia molt més ambient (per això els veieu amb tanta distància entre ells). Començava a les 12.30 i alguns ballaven amb la carmanyola del dinar a la mà. El públic, poc esblanqueït.















Perquè veieu el tipus de camions que duien.






Comentaris

  1. Ahh! Ese era el ruido que escuchaba ayer desde casa.... pues yo vi a los mismos o a otros con los mismo disfraces en Boston un domingo o dos antes de ir de vacaciones.

    Yo ayer ni salí a la puerta, necesitaba descansar mucho!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmm ¿se oye desde tu casa? ¡Descansa y recupera fuerzas! Hoy ya vuelven a tener calabazas en el super. Exactamente como el año pasado.

      Elimina
    2. Ayer se escuchaba música y ruido que venía como de Central, así que he pensado que sería por eso pero ni idea.

      Hoy trabajo pero ya mejor, me vino genial estar en casita ayer.

      Síii el sábado las vi yo también en el súper pero Fran me dijo que aún no las comprara que era muy pronto :( Eran unas pequeñitas muy chulas para adornar la casa y lo peor es que las vi en una tienda que está muy lejos de aquí.

      Elimina
    3. Aunque no sé si estoy preparada para despedirme del verano, me encantan estos detalles de otoño! Además ahora ya me es familiar, este momento del año. Seguro que ahora son más baratas, porque es pronto! Aun no has podido explicarme cómo va el trabajo. Pronto, espero!

      Elimina
    4. El otoño se ha convertido en mi estación del año preferida de Boston!

      Estuvimos buscando el precio por todos lados y no conseguimos verlo, ni siquiera en las máquinas de escáner de precios aparecía ¿? Pero yo al menos lo que entiendo es que fuera de temporada cualquier producto agrícola es más caro, ¿no crees?

      Elimina
    5. Puede que también sea la mía, aunque ya añoro el calor y el sol radiante. No sé si es fuera de temporada, yo :D

      Elimina
  2. Mentre llegia el text de l'entrada, m'anava imaginant com devia ser
    i quan he vist les fotos m'he quedat sorpresa. De cap manera em pensava
    que duguessin estos vestits tan bonics i treballats!
    Olivera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es nota que han començat les classes, perquè feia dies que no entraves, tot i que ja us ho havia explicat per Skype. Pots agafar-ne idees! A mi el peix em va agradar molt.

      Elimina
  3. Sí però déu n'hi do fer aquests vestits!
    Olivera

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada