Setmana del Llibre a Sant Cugat

A la Diada vam quedar amb unes amigues meues, però no ens vam trobar fins després de la manifestació. Elles havien aprofitat per anar a la Setmana del Llibre en Català, que enguany ha tingut lloc a la Ciutadella i hi havien comprat alguns llibres. Penso que celebrar-ho al setembre per evitar una pèrdua del volum de vendes per Sant Jordi tampoc no deu ser el més adequat. Al setembre els xiquets comencen el col·le i els pares han hagut de desembutxacar una bona quantitat de diners per a comprar els llibres de text del curs. Setembre ja deu ser un bon mes per a les llibreries... A més, fer-ho coincidir amb la Diada tampoc no ho acabo de trobar adequat, al final pareix que totes les festes que tenen alguna cosa a veure amb la catalanitat es concentraran en un sol dia a l'any.

Fa un parell d'anys es va celebrar a Sant Cugat, poc abans del 23 d'abril (data també, ben poc adequada) i les llibreries del municipi es van queixar que havien patit un descens considerable en les vendes de Sant Jordi. Enguany han muntat, entre totes les llibreries, un envelat a la plaça Octavià en motiu de la Setmana del Llibre en Català. El van obrir ahir i continuarà fins dissabte. Si no m'equivoco, no hi ha actes ni presentacions previstos.

Ahir vaig anar a remenar-hi llibres, però l'aspecte de les paradetes és molt pobre: la major part de l'espai està dedicat a contes infantils per a xiquets molt menuts, un altre percentatge considerable de l'envelat l'ocupen els best-sellers com Stieg Larsson i Federico Moccia i els assajos (sobretot sobre la manera de ser dels catalans i la política) i la part més menuda l'ocupen els llibres de ficció per a adults. Hi ha molt poca varietat, tan poca que en 5 minuts en tens prou i si tens ganes de fugir a algun lloc deu ser a qualsevol d'aquestes llibreries: Alexandria, El Celler de Llibres, Mythos, Paiedia o el Pati de Llibres. Fora de l'envelat, al seu establiment habitual, aquestes llibreries estan molt ben equipades.

Comentaris