La setmana

Widener Libray, Harvard, 2n pis

Un exemple de la decoració i el merxandatge de les botigues de cara Halloween.
 Em va agradar agradar tant la idea que em va explicar Eva sobre les fitxetes on hi figura el dia de la setmana i tu anotes davall l'any i expliques en una frase una de les activitats que has fet (o que has deixat de fer) aquell dia, per tornar-hi l'any següent i l'altre, que, encara sense les fitxes, provaré de donar una frase per cada dia d'aquesta setmana (de fet al mòbil ja he començat a fer-ho a l'aplicació de notes).

Dilluns, 15 de setembre de 2014: En tornar de la classe a Harvard sobre les Metamorfosis d'Ovidi he passat per la pharmacy a comprar aigua i caldo per fer sopa i he vist les primeres decoracions de Halloween!

Sanders Theatre, Harvard
Dimarts, 16 de setembre de 2014: Fresqueja. Aquesta tarda he assistit a la primera conversa de l'any acadèmic a la universitat i, acte seguit, he agafat crispetes i un dònut a la sortida (regalats, és clar) i he assistit al còctel del meu departament, en el qual m'han presentat oficialment.
[Evidentment, em quedo amb ganes d'afegir-hi molts detalls que a alguns ja us he explicat: com jo anava a la conversa, oberta per a tota la comunitat acadèmica de la universitat, convençuda que la presidenta de Harvard, Drew Faust, conversaria amb/entrevistaria el cèlebre periodista Kristof, ex-alumne de Harvard i guanyador d'un parell de Pulitzers sobre 'Harvard', que era el tema de la conversa; però, sorprenentment per a mi, l'entrevista era a la presidenta de la universitat!! El periodista li llençava preguntes a l'estil Mònica Terribas i els estudiants i altres persones del públic podíem enviar-li per correu electrònic (in situ, però des de feia uns dies ja es podia fer) més preguntes. L'acte va durar una hora, tot i que havies de ser-hi dos quarts abans per fer coa i després hi havia festa, menjar (i riuades de crispetes), begudes i música a la plaça, tot i que jo vaig haver de marxar corrents cap a l'altre acte.

No m'imagino el rector d'una universitat catalana (d'altra banda pública) responent obertament les preguntes dels estudiants, professors, altres membres de la comunitat universitària i un periodista. Van tractar tota mena de temes polèmics. Només començar, el periodista va treure un tema que ha estat controvertit i del qual la Harvard Gazette havia parlat uns dies abans en uns termes poc afalagadors per a la presidenta. El fet que es tingui la sensació que a la universitat es promoguin més les ciències que les humanitats (tot i que ella és historiadora). Es va fer referència a les estratègies de cerca de talets a les universitats d'elit americanes per anar a Wall Street (amb pràctiques des de l'inici de la carrera o a Teach for America), vistes com a alternativa fàcil pels estudiants universitaris. [Sempre em sorprèn que els estudiants d'aquí faci pràctiques abans i a l'inici de la carrera].
Altres temes polèmics van ser el tractament de les diferències per sexes (pregunta del públic), el tractament de la violència, sexual principalment, si els republicans eren benvinguts a la universitat (!), la riquesa d'una institució com aquesta i l'impacte que té en la societat, el sistema de donacions (cada setmana rep unes quantitats! encabat em penso que als que han fet la donació se'ls dediquen noms d'aules, edificis... depèn de la quantitat, suposo), la integració i la necessitat d'augmentar les places per a estudiants amb menys possibilitats econòmiques (estem parlant d'uns 50.000 dòlars de matrícula d'un any, pel que m'han dit, això no ho he confirmat) i altres temes interessants com l'ensenyament en línia i els MOOCs, que sabeu que darrerament hi estic ficada. A més, van fer un projecte de recerca o experimentació sobre el tema del qual devien extreure'n molts resultats.





Faculty Club, Harvard
Encabat vaig anar a la inauguració del departament (al dinar de benvinguda no hi havia assistit) i van presentar-nos, a les darreres incorporacions (bé, abans em vaig presentar al lloc erroni, perquè al pis de davall feie la benvinguda dels estudiants internacionals...). La secretària em va presentar un parell d'espanyoles de la Complutense de Madrid, que es veu que hi estan molt ben relacionats i vaig xerrar també sobretot amb la dona del professor amb el qual he vingut a treballar. Molt amables tots. Preguntes sobre el referèndum d'Escòcia.

[Interrupció Skype]

Dimecres, 17 de setembre de 2014. He esmorzat amb una noia de Toronto que comença el doctorat aquí i dinat amb una de les espanyoles d'ahir, que acaba d'arribar.
Dijous, 18 de setembre. He fet neteja a la meua casa de Somerville.

Divendres, 19 de setembre. M'he comprat unes botes impermeables!! No tenia catiusques des de preescolar. El senyor C. m'ha donat una galeta (panses i nous).
I demà he quedat per fer un brunch!!! 

Comentaris

  1. 15 de setembre - Halloween, ja?!?
    16 de setembre - Jo sí que m'imagino alguns rectors d'universitats catalanes responent preguntes. Ara, el rector d'una universitat espanyola potser empraria una pantalla de plasma... ;-)
    17 setembre - Quanta vida social!
    18 setembre - És perillós anotar això i un dia adonar-te que fa... mmm... massa temps que no fas net.
    19 setembre - Ma mare tenia unes botes iguals. Jo no en tinc des dels 7 anys.

    I... digues-li brunch, digues-li dinar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahah m'encanten els teus comentaris, te'n surts millor que jo amb la síntesi! Ara he parlat amb mons iaios per Skype (segon cop des que sóc aquí), així que a veure si penjo fotos del brunch (la qüestió del brunch, pel que he vist, és menjar la marranada grossa de la setmana en cap de setmana, és igual si has esmorzat -com tots tres hem confessat que havíem fet- i l'hora que és). A la porta un cartell 'Are you hungry? We have brunch'.

      Elimina
    2. Un detall: ja no hi ha catifa al terra. Vaig decidir ficar-la a l'armari: massa pols i jo relliscava cada cop que la xafava...

      Elimina
    3. Hauré de plantejar-me això de les fitxetes...
      (A mi no m'agraden gens les catifes!)

      Elimina
    4. Compartim l'opinió :D cap a l'armari!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada