22 de setembre

He escoltat el debat provocatiu sobre l'educació universitària en motiu del llibre Excellent Sheep: The Miseducation of the American Elite and the Way to Meaningful Life de William Deresiewicz, que m'ha fet reflexionar sobre la institució que m'acull, els espais de diàleg que crea, els problemes de comunicació quan no entenem el mateix amb l'ús d'unes determinades paraules (de fet, entenem idees molt diferents, sovint pel desgast i l'ús que fem de determinades expressions 'perfeccionisme', 'desenvolupament personal', 'lideratge' -una noia del públic que ha demanat quina guia podia comprar per aprendre pensament crític i a desenvolupar la pròpia personalitat-), les possibilitats de confrontació dialèctica sovint no explotades al món acadèmic per respectar les convencions o la solemnitat de l'acte, les diferències amb l'ensenyament universitari europeu, què fem bé, cap a on no hauríem d'anar, de què alguns ja estan de tornada, què podem aprendre de com ho fan els altres. Llarga xerrada posterior amb J. Reflexió. Pair. Tornar-hi. Llegir el llibre (no només els articles que havia llegit abans), de forma crítica. Més reflexió. Creixement (compte com entenem la paraula). Continuar aprenent.

P.S. Uns quants comentaris els podeu llegir via Twitter.

Comentaris

  1. Sembla molt interessant... M'agrada el títol del llibre, potser el llegesca. Bé, no ho sé; des que vaig re-abandonar la universitat estic desconnectada de tot això.
    Havia llegit alguns dels teus comentaris a Twitter (uf, això del Twitter és MASSA addictiu! Més que el "snail mail"!). La pregunta de la xica del públic no té preu... :-P

    ResponElimina
  2. M'havia oblidat de dir que el títol del llibre m'agrada molt. I ara he descobert que l'autor té aquest: "A Jane Austen Education: How Six Novels Taught Me About Love, Friendship, and the Things That Really Matter". Ostres, m'estic acabant de llegir la sisena novel·la de Jane Austen! (Vaig comprar-ne les obres completes en Kindle). Potser és quest el que m'hauria de llegir ara!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es veu que Jane Austen li va obrir els ulls, ell es dedicava a la literatura però quan era més jove va topar amb Austen i li va parlar. A mi Austen també m'agrada molt, però des del moment en què en vaig fer un curs a la Universitat de Cambridge mooolt més, perquè hi vaig treure molt de suc. Encara hi ha moltes novel·les més o menys actuals que beuen d'Austen (cancel·lo l'"encara").

      Elimina
    2. Ara bé... 6?! Em guanyes!!! L'any de Londres usava una agenda amb frases seues que vaig comprar a Bath! (l)

      El twitter és addictivíssim!!
      Els teus comentaris em fan somriure en tot moment!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada