Bon any nou! Segona llista de naixement i l'habitació de L.

Bon any!

Em penso que ja ho vaig dir, però les festes m'han anat molt bé. Vam passar els primers dies a Tivenys, fins a Sant Esteve, i encabat vam muntar el Cap d'Any a casa. Ara tenim els pares a prop i ma mare es va oferir a fer-nos un súper-càtering com el primer any que vam viure a Barcelona, però al final vam decidir cuinar nosaltres dos, de forma menys ambiciosa que l'any passat, però que fos preparat per nosaltres. El menú no podia incloure cap dels aliments que tinc prohibits durant l'embaràs i volíem que fos ben senzill de preparar per no passar-nos hores a la cuina.

1. Vam repetir els gambons al forn amb all i julivert. Va ser el més bo. 

2. Croquetes de la iaia amb les sobres del bullit de Nadal.

3. Safata de formatges pasteuritzats.

4. Abadejo arrebossat.

5. Trufes (una capsa entre els dos, ens vam cruspir), polvorons, torró i raïm.

Aigua i xampany.

La part que vaig fer jo no tenia l'aspecte que hauria volgut, per això no en penjo les fotografies (se salva l'abadejo, no es que sigui especial, però no en fem gairebé mai, així que va ser-ho). Vam celebrar-ho a casa i, malgrat que J. estava molt constipat, a quarts de dotze vam anar a la festa que l'Ajuntament de Sant Cugat organitzava a la plaça del monestir: música en directe, projeccions al monestir i les campanades. Es va anar omplint de gent i ens vam fer unes quantes fotografies que segurament heu vist a les xarxes socials. Vam tornar per mirar la nostra sèrie preferida del moment, Better Call Saul. Va ser un Cap d'Any especial per a un any que comencem amb molta il·lusió. En general em trobo molt bé, ningú no diria que aquest mes ja esperem L., però també és veritat que continuo sense alarmes, que dormo fins tard al matí i encara faig la migdiada perquè m'agafa son quan el menut es desperta i comença a moure's encabat de dinar. Els dies 30, 31 i 1 vaig haver de corregir els darrers lliuraments de l'avaluació continuada de la UOC. Ara ja està fet. Som a casa i Reis els celebrarem, com el dia 1, amb els sogres. Només espero que aquesta vegada J. s'asseguri que puc menjar encara que només sigui un aliment de primer plat! 

Quan érem al poble, vam saber que un parell d'amistats de la família havien preguntat si teníem llista. Com que l'opció en línia de Palacio del Bebé no va acabar de convèncer, des del 31 que faig una llista a partir de les imatges que m'envien per WhatsApp de Fàbregues Nens, a Tortosa. A Palacio del Bebé vam demanar els productes grossos que necessitaríem ja d'entrada i els familiars més íntims i nosaltres dos hi vam proveir (cotxet, bressol de collit per als primers sis mesos, base de cadireta, banyera, hamaca...). Encara hi tenim productes menuts per fer un detallet i volem ampliar la llista perquè fins ara, tret de familiars, només hi ha comprat una amiga meua de la feina. Pensem que els que han preguntat s'esperen al naixement o a una data més propera. A mesura que s'acosta el moment d'anar a l'hospital hem comprat també tot el que calia per a les dues bosses de la clínica i aquestes festes ens han fet regalets de primera posada que ens aniran molt bé (i que són molt cuquis). 

Això és el que tenim en ment per a la llista de Fàbregues Nens, presencial, a Tortosa, que espero que ja estigui disponible la setmana que ve. Com sabeu, ens va anar molt i molt bé fer llista de casament a Tortosa a Ramoncita (no sempre pots assegurar-te que tothom hi recorrerà però era el que necessitàvem i ens agradava) i al final ho vam liquidar tot (vam acabar comprant el poc que quedava). Si no, allò que necessites o que penses que necessites i que acabaràs comprant no necessàriament coincideix amb el que et regalen. A més, és difícil saber què tenim i què no. En aquesta llista ens hem centrat en els joguets perquè: 1) no en tenim ni un, tret del peluix del Japó i la titella d'Hamburg que li ha comprat son pare i 2) perquè no sabem com de gran serà i pensem que estem coberts de primeres posades (i segur que encara en rebrem alguna més). A la botiga ens han dit que no tenen talles per a més grans, de manera que hem preguntat al Palacio si podríem afegir per aquí. 

Què pensem que inclourà la llista de Fàbregues? (No em van les fotografies).

1. Sonall.

2. Mesurador de creixement per a la paret (aquest l'hem encarregat, de manera que sí que ens el quedarem).

3. Joguines per a la banyera.

4. 2 pijames primera posada,

5. Humidificador.

6. Una manta de jocs.

7. Un mòbil per al bressol (hem decidit tunejar i aprofitar el de quan J. era menut a partir dels sis mesos. Després mons pares li han regalat un llit baix perquè tingui autonomia (els famosos llits de filosofia Montessori) i d'aquest, passaria a un llit normal. Si compréssim el bressol ara no faríem tants de canvis. El llit anirà a l'habitació més endavant i li servirà fins cap als 7-8 anys. El primer lloc on dormirà és a la nostra habitació, al costat del llit, meua part, amb l'annex de collit que també es transforma en bressol, però que és molt menudet (moissès) i aguanta el pis fins als sis mesos.

8. Dues joguines de fusta per a sis i dotze mesos (cotxet i anelles de fusta).

9. Una girafa per mossegar quan li surtin les dents. 

10. Un conte de roba amb textures, espillet...

11. Un balancí de fusta en forma de moto. (Una versió actual del cavallet de tota la vida). 

I aquí ja se'ns ha escapat, però hi hem acabat afegint les lletres del seu nom en fusta, unes xifres i lletres que poses enterra com un puzzle (per al menjador), unes pilotes i un teclat musical de fusta. Així segur que qui hi vagi també podrà triar i remenar!

Ma mare diu que per a roba de més gran podem preguntar a Crios a Tortosa. Tenim una bona feinada, amb les llistes. Per a nosaltres és una època de canvis. Ara tinc almenys una visita ginecològica a Barcelona a la setmana. La setmana passada també em van fer les anàlisis del tercer trimestre i la setmana que ve ja començarem amb els monitors (familiarment anomenats "corretges"). Al final no vaig preguntar i no m'he animat a fer els massatges perineals dels quals ens van parlar a prepart. Quan van començar les vacances tenia dolors musculars, afegits a l'escruiximent de la rinitis (ara ja fa dies que per sort no tusso) i vaig pensar que qui dia passa, any empeny, però afortunadament va durar molt poquet (2-3 dies) i ara només tinc molèsties de tant en tant, però amb poques ganes d'experimentar quan em trobo bé. Era per preparar el part i la doctora no m'ho ha esmentat. A la darrera visita em va lloar la pell i em va dir que continués amb els olis anti-estries per veure si així les evito del tot. Havia augmentat molt de pes des del mes passat, dos quilos i mig, potser per Nadal però també perquè la panxa s'ha fet molt gran, ella mateixa se'n va admirar. Per tant, no li va semblar malament: he pujat deu quilos i mig des que va començar l'embaràs, dins dels paràmetres normals d'ara. 

La darrera setmana de feina vaig començar un llistat doble. Hem decidit que a l'habitació que no teníem clar què hi faríem hi acabarem posant la saleta, que tindrà lloc per a jocs, planxar, fer activitats, descansar. I vam fer un llistat del que volíem per a l'habitació de L. Està pensada perquè hi estigui sobretot a partir dels primers sis mesos, però ja necessitem que tingui còmoda, lloc on guardar les seues coses... De bany ja en té i la banyera hi cap perfectament, però ara ens ha ocupat la nostra, de còmoda, i ja sabeu que fins a finals de gener no tindrem calaixos ni a l'armari de la nostra habitació ni als de l'entrada. A finals de gener ens arribaran molts de mobles (i factures): també els escriptoris, els llums de l'estudi... Ara J. usa el meu de l'altre pis (menudet, blanc, es quedarà al traster fins que L. en pugui fer ús) de forma temporal, però almenys ja tindrem totes les làmpades/els llumss de casa amb l'excepció de la saleta i de l'habitació de L. Aquesta setmana vam fer la distribució de l'habitació del menut amb un programa de disseny facilet, així que cada vegada ho tenim més clar. Mons pares ens han regalat la calaixera, el llit i la butaca (que penso que també faré servir per donar-li el pit). No ens corre pressa i hem d'anar tenint els dinerets (ara estem investigant com es paga l'IBI).

- Bressol heretat pintat de blanc / llit baix per afavorir l'autonomia del nadó. Regal dels meus papes.

- Vinils de PetitPraia per a dues parets, col·lecció Party (per colors, marcarà l'estil de l'habitació). Mirem d'afegir-ho a la llista de PalaciodelBebé, que treballa amb aquesta casa.

- Còmoda de Maisondumonde (encarregada, però amb les vagues franceses poden trigar més del normal). Regal dels meus papes.

- Penja-robes. El vam encarregar en línia i ja el tenim! Ens encisa!!! És també baixet i hem comprat les perxes menudetes de fusta, que ja són aquí. 

- Estanteria de contes.

- Regle de paret (a la llista de Fàbregues).

- Estanteria.

- Catifa. Round natural ABC Lorena Canals, 138 euros. A la llista de Palacio del Bebé. 

- Butaca de Kibuc. Regals dels meus papes. Encarregada. 

- Carretó de joguines.

- Funda nòrdica del bressol i protector de bressol (ens falta saber-ne la mida), però és de la mateixa col·lecció, Party de PetitPraia. Mirarem d'afegir-ho a PalaciodelBebé. 

- Quadre de la col·lecció. Ídem.

- Coixins de conjunt. Ídem.

- Cortina de colors similars. Hem preguntat a PalaciodelBebé si en tenen.

- Làmpada de sostre

Ho tenim tot triat, però els tres objectes subratllats són els únics sobre els quals no hem preguntat res; quan puguem, els encarregarem. Els mobles centrals seran el bressol/llit, la calaixera, el penja-robes tipi i la butaca. Ho trobem tot preciós i pensem que, quan es faci més gran, no serà difícil fer que l'habitació creixi amb ell. També hem mirat que els colors combinin amb l'aixovar que li ha fet la iaia i que no ens dificultin la tasca.

L'altre canvi que esperem és que a partir de la setmana que ve vindrà contractada (ho fem a través d'una empresa, tot ben legal) una persona de fer feines tres hores a la setmana. Pensem que ens ajudarà molt, sobretot amb L., i més perquè a J. li encanta tenir-ho tot net com una patena (i jo hi dono ben poca importància).  

Al final he aconseguit penjar una fotografia del penja-robes des del mòbil (la de les perxes no es carrega). Aquí el teníem a la cuina acabat de muntar! Així té la roba accessible i a la vista.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada