De reis i de caceres

Deixeu-me recuperar un vell dibuix que vaig fer per a acompanyar-nos en les llargues nits d'estudi universitari. Us presento el difunt rei Joan I, en forma de fantasma, tal com apareix a Lo somni de Bernat Metge. Joan I, com l'autor s'encarrega de fer-nos veure, era un rei que sentia una gran predilecció per distraccions banals i costoses com les caceres. Per culpa, entre altres coses, d'aquesta afició del rei, Metge no gosa situar-lo al Cel, sinó que el seu esperit se'n va de pet al Purgatori (almenys, el bon rei havia defensat la Immaculada Concepció i aquestes coses fan decantar la balança i... ja ho veieu, es lliurà de l'Infern, almenys en la literatura). Ara voldria recuperar-ne un fragment, però em temo que l'obra descansa davall d'una pila de llibres que més val no tocar fins que hi posi una mica d'ordre, que vol ser aviat. Res, que vés a saber per què, avui hi he pensat, en el vell Joan I.

Comentaris

  1. Ooohhh, ets molt de natura d'anguila, no t'has mullat gens. Ens hauries d'haver dit on creus que acabarà el rei que tots tenim al cap. Ara que creure en la Immaculada Concepció ja no és un mèrit, els de dalt li trobaran alguna bona obra per enviar-lo com a mínim al purgatori? Podríem obrir un porra, haha.
    El dibuix molt i molt maco, una artista estaves feta en els teus moments de distracció (no sé si eutrapèlics o no...).

    ResponElimina
  2. hahahah, de prediccions no en puc fer, encara, tot i que fa poc vaig anar a una xerrada molt instructiva sobre astrologia popular. Potser se li podria dissenyar un horòscop i fer prediccions amb quatre operacionetes matemàtiques (vaig trobar el tema molt interessant). No sé si jo també sóc de natura d'anguila :D Saps que ara que hi penso Maria de la Pau Janer també té una obra que es deia així? Natura d'anguila? No penso que tingués res a veure amb Metge, almenys el contingut no, però m'ha vingut ara al cap ;P

    ResponElimina
  3. Primer de tot, et diré que m'agrada molt el dibuix. ^0^ Tot seguit afegiré que és molt, però que molt estrany que en aquestes dates hagis pensat el que has pensat...Les associacions de idees són molt capritxoses.

    ResponElimina
  4. :) ...però no sé si al dibuix, Pilar, s'acaba de veure que és un fantasma (literalment, em refereixo): no té potetes :D

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada