Des de Bèlgica: Leuven


Això és un desastre, les penjo descol·locades i  girades, només penjaré les horitzontals. Aquesta és la biblioteca de la universitat. La universitat va ser destruïda a la guerra i les universitats d'arreu del món (sobretot americanes) van pagar per reconstruir-la, perquè era molt prestigiosa. Hi convivien professors francesos i belgues, però hi va haver moments de gran tensió, de manera que la meua amiga em va explicar que l'estat va pagar per fer una altra universitat, a Valònia, no a Flandes, i que hi anessin els francesos. Avui he agafat el tren i en aquesta àrea només diuen també en francès les estacions de Brussel·les. 
Un cafè dedicat només a la xocolata. Ahir començaven a servir coses gelades. Només entrar ja fa una oloreta!!
El cafè més gran d'Europa. Us recordo que a Bèlgica hi produeixen cerveses, però com que no hi sóc aficionada no sé dir quines...
 No sé per què ara em surt de costat, però és una foto de l'ajuntament de Lovaina, en ple centre de la ciutat. Ahir feia sol i prou calor i la gent anava amb molt poca roba, feien coes i coes per un gelat i ocupaven totes les terrasses dels cafès (hi ha una plaça plena de cafeteries que diuen que és el cafè més gran d'Europa. Ahir ho semblava).
Ahir vaig arribar a casa de la meua amiga, a Leuven (part belga, no francesa), ciutat universitària i vam vam passar-nos la tarda caminant amunt i avall pel seu centre.

Comentaris

  1. Ostres quina gràcia llegir aquesta entrada! Jo d'aquí un mes també aniré a Lovaina amb les amigues a veure una amiga que ara viu allà! Pot ser que sigui la mateixa amiga? ;)

    No s'havia que hi havia el cafè més gran d'Europa a Leuven. Ja hi anirem!

    ResponElimina
  2. ÉS la mateixa amiga!!!!!!!!!!!!! Segur que sí :D Quina gràcia!! Els nostres amics tenen un pis que és una passada, t'encantarà i la ciutat és molt bonica. Tu els agafaràs al tram final de l'estada! El cafè més gran d'Europa en el sentit que hi ha tantíssimes cafeteries a la mateixa plaça que fa aquest efecte. Dóna'ls molts de records, jo he xalat moltíssim amb ells.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada