Besalú


,
Era el regal que li vaig fer per Sant Jordi, però no li anaven bé les dates. En ple agost i amb un sol radiant ens hem escapat a Besalú. Havíem de fer nit a l'hotel Tallaferro, que era un dels que recomanava la Guia de la Catalunya romàntica i que estava situat al bell mig del poble. Però van tenir un problema amb l'aigua i ens van dur a un centre de spa als afores de Besalú, Can Güell, molt deterioritat, amb molt poc personal (la recepcionista és la mateixa que la noia que serveix al bar i al restaurant de l'esmorzar ALHORA)... No estem contents del tracte rebut per part de l'hotel Tallaferro, sobretot perquè jo feia un regal i havia agafat una suite junior i ens van dir que com que no ens podien atendre ens posarien a una habitació a Can Güell, de categoria superior (tenen les mateixes estrelles, el mateix preu a booking i està fora del poble, s'ha d'agafar el cotxe per anar d'un lloc a l'altre) i en lloc de la suite junior ens donen una habitació doble normal on no havien acabat de fer la neteja...

Ara bé, Besalú és un poble medieval preciós. Vam arribar-hi a l'hora de dinar i vam fer cap al restaurant Cúria Reial: http://www.curiareial.com/index_curiareial.html, que té una terrassa panoràmica (per al bar) amb una vista preciosa del pont de Besalú. Després vam pegar una volteta pel poble. Volíem agafar el tren que fa la visita romànica però ja no existeix, així que vam agafar el cotxe equipats amb un GPS gens actualitzat (Déu n'hi do els canvis que han fet a la zona) i una llista d'un parell de municipis per on sabíem que passava el trenet: Lligordà i Beuda. De Sant Pere de Lligordà vam fer cap a Beuda i allí hi havia un altre mapa que ens va dur a Segueró i un allí, un altre ens va portar a la Mare de Déu del Mont, dalt de tot de la muntanya.

A la Mare de Déu del Mont hi va fer una estada com a ermità Jacint Verdaguer i fa uns anys hi van construir una escultura commemoratòria en honor del poeta. Hi havia una bona vista. Baixant, ens vam aturar a l'església de Sant Llorenç dels Sous, que podeu veure a la foto. L'estan recnstruint. És molt gran i hi ha una fonteta seca a la vora, amb un fragment de text de Verdaguer (literatura popular).

Vam arribar a temps de menjar-nos unes torrades a la plaça de la Llibertat de Besalú i d'anar a la visita novel·lada (15 euros per persona, organitzat per l'Oficina de Turisme, molt activa) de Besalú, en la qual ens van explicar llegendes de la ciutat medieval als llocs més emblemàtics de Besalú (1h. i 30 min). De nit, la il·luminen, mireu-ne el pont!!

Morts de cansament, ens en vam tornar a l'hotel. Continuarà.

Comentaris

  1. Un regal preci´´os amor! Pena de l'administracio de tallaferro i can G¨¨uell! Un dianr perfecte i la millor companyia que podia tindre!! T'estimo molt!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada