Un objecte

L'altre dia em van proposar un joc: triar un objecte que hagués estat important per a mi, o que ho sigui i a partir d'aquí evocar records. Em costa molt triar un objecte, primer vaig pensar que era perquè on visc ara només hi tenim les coses del dia a dia i les de l'època actual de la nostra vida (a vegades massa íntimes, que no voldria compartir), la resta ens les emportem al poble, i allí també hi tenim totes les coses de quan érem menudes, records familiars, roba, llibres, jocs, ... Però aquest cap de setmana hi he anat (hem fet la celebració dels 50 anys de ma mare) i m'he adonat que la meua memòria està més lligada a llocs i a persones que a objectes. Tinc capsetes plenes de cartes, una paret empaperada amb postals, però el que els dóna sentit és la lletra escrita. Com puc triar un sol objecte? Em donarà una visió molt limitada del que pugui evocar? Tot i així crec en la història de les coses que posseïm, en allò que els atribuïm i el sentit que té perquè ens ho va regalar algú... 

Els "recordo" em surten de forma gairebé automàtica, si tenim compte que l'única restricció que hi ha és que es tracti de records del passat evoco un lloc: el poble, Torí... em donen molt bons resultats (Londres és massa recent, a veure si d'aquí poc provo de fer-ho amb l'experiència als EUA), però no sabria triar un objecte que em representés Torí. La Mole del meu ex-libris? Però no està directament relacionada amb experiències viscudes, sinó amb la ciutat i el que va ser per a mi. La làmpada de la tauleta de nit que gasto ara la vam comprar allí, quan em va venir a visitar la família, però la làmpada en si no em diu gaire cosa: he de pensar en l'olor de xocolata dels carrers, en la meua companya de pis (una noia japonesa), les veïnes, la boira... tot intangible, lligat a un lloc.

Comentaris

  1. Segueix escrivint!
    Olivera

    ResponElimina
  2. A veure si a l'estiu continuo escrivint amb regularitat (aquest curs he escrit molt) o si agafo un descans fins al setembre/octubre :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada