Des de Nova York una altra vegada!


Us escric breument des de NYC (i des des del mòbil, al terra de l'hotel encatifat mentre carrego la bateria; tinc el mòbil espatllat i per això no he pogut fer fotos des de la posta de sol, però a l'estiu tinc intenció de posar-hi remei). És més de la una de la nit, he estat sopant (i còctel i molt bona xerrada) amb una antiga companya de la meua Alma Mater i ara amiga (aleshores ens coneixíem poc; ella és tres anys més jove). Immillorable, però la nit passada no vaig dormir. Va haver-hi un contratemps a la feina que volia solucionar abans del viatge i ho vaig arreglar a mitjanit. Encabat havia de preparar la maleta i mirar mapes i adreces. A quarts de cinc em llevava per agafar el bus a les set i les quatre hores i mitja de viatge les he passat fent capcinades. M'havia endut un dinar ràpid per a cruspir-me'l a l'hotel sense perdre ni un segon i anar directament a la biblioteca de la Hispanic Society of America per treballar. Tancaven a les 4.30, però a les 4.10 ja m'han dit que recollís. Tenen dos dels documents amb els quals treballo (la curadora, que fa set anys que hi és, no els havia tret mai a la sala de lectura, almenys ella), sense que n'hi hagi un catàleg en línia (no em queixo si no s'ha pogut digitalitzar). Però he arribat i el porter no m'hi volia deixar entrar. M'ha dit que avui estava tancat per una reunió. Jo vinga insistir-hi: vaig trucar la setmana passada al curador per reservar els exemplars i vaig enviar i rebre una confirmació posterior per correu electrònic. Només m'ha obert quan hi he insistit i insistit (m'ha dit tres vegades que estava tancat, sense preguntar d'entrada) i li he dit que no em movia d'allí. Al final, ho ha anat a preguntar. Ell havia malinterpretat un cartell que afectava el divendres de la setmana que ve. Així s'ha anat perdent temps, però demà de matí, dissabte, hi tornaré i a veure si aconsegueixo que em deixin veure, també, la primera edició del Tirant. És l'edifici de la primera fotografia. Immens. No m'ho esperava. Fàcil de localitzar des del metro per les imatges de Cervantes (també el tenen i l'edició de la Celestina, però el que solen ensenyar al públic o lectors que ho demanen allà és el facsímil, em penso; almenys això em deien amb el Tirant, que no havia reservat) i una escultura del Cid. Com que han tancat abans la biblioteca (o recollit), he aprofitat per visitar el museu i m'ha encisat la sala de Sorolla, on es representen diversos retrats d'indrets de l'estat espanyol. A la mateixa paret, Aragó (la jota), Catalunya (pescadors!) i València (una tradició que no coneixia). Una paret era tota per a Castella. Encabat he anat al Flatiron Building, on havia quedat amb M. i he vist Nova York a la primavera! Eureka! I de tarda m'he tret l'abric!

He anat a la botiga Lego mentre l'esperava i encabat hem fet cap a la terrassa/bar que té les vistes d'aquí dalt. Hem passejat per la Cinquena Avinguda, hem entrat a la catedral, a la torre de Trump (he recordat que hi havia estat quan no sabia qui era aquest home), hem intercanviat impressions sobre els EUA, les ciutats, la vida acadèmica.

I hem pujat al Top of the Rock, l'observatori del Rockefeller Center! Teníem entrada plus reservada per veure'l de dia, a la posta de sol i de nit! Encabat hem anat a Apple i al Central Park de nit i hem sopat a la millor hamburgueseria de NYC, jo una hamburguesa amb bolets i formatge Swiss i un còctel marca de la casa. Em penso que es deia Bill's i m'ha paregut més barat, això, que a Boston.


I de nit, a quarts d'una, tornar a l'hotel a la vora de Grand Central Station a peu no m'ha fet sentir insegura.

I això és la millor galeta de NYC (no pareix una galeta)! Ha fet 45 minuts de coa per comprar-me-la. La fotografia és d'ella menjant-se'n una d'igual aquesta setmana.

Demà tornaré a la biblioteca. Bona nit!








Comentaris

  1. Molt bonic i sort que t'has plantat si no no l'haguesses vist.

    ResponElimina
  2. Pues vaya fallo del portero, ¿no?

    Por cierto y cuál es la mejor hamburguesería de Nueva York??? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya, no se cargó el mensaje. Lo miraré en la cuenta, me suena Alli's pero tengo que buscarlo. Una recomendación de mi amiga.

      Elimina
    2. Búscalo cuando tengas tiempo, porfa. Es que me dejas con la duda porque decir "Mejor Hamburguesa de Nueva York" es decir mucho y tengo que investigarla ;)

      Elimina
    3. Creo que, efectivamante, es decir mucho pero la mía era de queso Swiss y setas (la especialidad es otra con cebolla) y me gustó mucho.

      Elimina
    4. Amelia, era Bill's en el Rockefeller Center.

      Elimina
    5. Gracias, lo apunto para la próxima visita!! 😉

      Elimina
    6. Tampoco era caro por estar tan céntrico...

      Elimina
  3. Quant de temps que no llegia "alma mater"...!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que és un terme descriptiu i precís i evocador alhora.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada