Balenes a la vista!


Era molt difícil fer--ne fotografies i ho he deixat estar de seguida.

Tant de parlar de balenes la setmana passada, em vaig quedar amb ganes de veure'n. Fa temps que tenia pensat anar a Cape Cod quan fes bo perquè és la zona coneguda per les balenes i s'hi pot arribar en ferri des de Boston. Però la setmana passada, quan buscava llocs on anar amb L. com a alternativa a Concord i on ella no hagués estat, vaig veure que els de Harbord Cruises, a més dels creuers que fan a les illes de Boston (com la de St. George, on hi ha una fortalesa -la que va tenir el transport gratuït per la inauguració, i no és barat-), també oferien un creuer amb personal de l'Aquari a un espai natural protegit enmig del mar en què, entre altres animals, hi ha balenes. A més, si no en veus cap, et donen un altre bitllet perquè hi tornis quan vulguis. Així que aquest migdia he agafat el vaixell. Ha estat un viatge de quatre hores (gairebé tothom ha corregut a refugirar-se dins perquè feia molt de fred a alta mar), però jo m'he quedat fora amb un alemany que hi he conegut (m'ha dit que era en una escola d'estiu de les que fa Harvard en aquest temps). Ha estat molt bé poder-hi xerrar, perquè durant el viatge, en total unes tres hores, només veus el mar (tret de les illetes del començament). Quan arriben a l'alçada de Provincetown (Cape Cod) (em penso que canvien la ruta segons on són les balenes: les reconeixen per les aletes, fins i tot saben si emigren al Carib a l'hivern i el vaixell capta els sons de les balenes, a més avui ja ens portaven avantatge els creuers de les 10 i les 11 i les tenien més o menys situades). Els educadors del museu te n'expliquen característiques.

Tenia por que no en veiéssim cap (tot i que L. em va dir que des de Cape Cod n'havia vist i de MOLT a prop), però només arribar davant de Provincetown i aturar els motors (o almenys aturar el vaixell) ja hi havia, a més dels ocells, una foca de costa que s'havia aventurat mar endins i el que m'ha agradat més veure de tot el viatge per la impressió que feia i perquè ens perseguia, s'ha enganxat al vaixell: un tauró!!! Jo la primera balena (també una rarera, la milky whale) no l'he vista de forma nítida, però després no en paraven de sortir: el xorret d'aigua, la balena que surt i al final el cop de coa que veieu a la fotografia. Era com si saltessin. 

Encabat estàvem gelats i hem entrat. 
Des de dins, he fet aquesta fotografia per a Eva.
I per entrar en calor (tenia raó Olivera, que ho faria), he anat a demanar una New England Clam Chowder (la sopeta típica) a Quincy Market, tot i que era millor la de Legal Seafoods i la del cap de setmana passat (per cert, he vist el que està al port, just davant de l'embarcador per al creuer, però no tenia ganes d'entaular-me bé). Hi havia molt d'ambient d'estiu (i el Freedom Trail està ple de turistes).
Pots triar, sense canvi de preu, si la vols en un pa com la sopa polonesa, però farta molt i com que abans de sortir de casa ja m'havia fet un brunch...


I quan anava cap al Public Garden, on volia anar amb Amelia i un grup d'espanyols de la llista d'Iberia, m'han donat una mostra (aquí només se'n veu la meitat) de gelat de Frozen:
Seguint la línia roja del Freedom Trail.
Però un imprevist ha fet que acabés tornant a casa abans d'hora. 

Què me'n dieu? Quan mig arriba el bon temps (avui tornava a fer bo, 18 graus la major part del dia-dia -però semblava molt més- i màniga curta) aquí hi ha milions de coses a fer. Quan pensaves que ja ho tenies apamat. Això sí, no faré de reportera bostoniana tot l'estiu perquè al juliol vaig a Catalunya (amb congrés pel mig a Anglaterra), però us explicaré el 4 de juliol l'any que ve (esperem que el blog continuï com fins ara).


P.S. Segueixo trobant els gelats d'aquí deliciosos. Aquest era d'oreo, però a mi m'agraden senzillets, de nata pura, de llimona, potser de coco.

Comentaris

  1. Que bé que vas veure les balenes! Rafel quan va estar al Québec va anar amb una llanxa (morts de fred, a les cinc del matí). Sembla que les veus de més prop, tot i que jo crec que ha de fer una mica de por.

    Quan vaig anar jo vam decidir no agafar cap excursió a les balenes, perquè estàvem per altres coses (bé, i també que era molt car i com que ell ja hi havia anat...). Però des d'una barcassa de línia vam veure balenes... mamant! No tinc ni idea, però tothom em deia que era una cosa molt difícil de veure (?). Així que suposo que vaig tindre una sort immensa.

    Gràcies per la foto! Sembla que hi ha més d'un far per allà, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, n'hi ha uns quants! I a New Bedford també! Mamant!!?? Jo no m'hauria atrevit mai a fer-ho amb una llanxa, tot i que L., que hi va anar des de Cape Cod, sé que s'hi van acostar més (tot i això en vam tenir de molt a prop i el tauró se'ns va enganxar). També és cert que els de l'Aquari de Boston van molt en compte amb aquest tema per raons mediambientals. Em va costar uns 53 dòlars i també em va parèixer car, però valia la pena, és clar i m'estalviava anar a Cape Cod (diuen que és millor fer-hi nit, ja que hi ets, per visitar Provincetown) en ferri i després agafar el vaixell des d'allí. Ho hauria fet acompanyada, però tot sola em feia peresa.
      Trobo tan xulo veure aquestes meravelles naturals!

      Elimina
  2. Que casualidad, llevo bastante mirando precios para ir a ver las ballenas porque aún no hemos ido y eso que pensábamos hacerlo desde el principio. Siempre lo hemos ido dejando para cuando viniesen las visitas y al final ninguna ha mostrado mucho interés por ahora. Sin embargo llevo toda la mañana mirando las ofertas del groupon porque además hoy y mañana tienen un 20% de descuento extra, pero no me decido por ninguna... hay muchas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vi que había descuentos para Cape Cod, pero yo nunca he usado Groupon y me cuesta mucho fiarme de productos/servicios que desconozco. ¿Tú lo usas desde hace tiempo y te funciona? ¿Les pagas a ellos o a la compañía de cruceros o lo que sea? :O Me apunté en la lista porque lo vi la semana pasada, pero ya te digo que no me decidí. Para mí, que iba sola, era la opción más cómoda y además lo compré en el momento, porque no estaba segura de ir ayer por la mañana, aun. Estaba entre eso y el museo de Kennedy que han abierto hace poco (lo estaban restaurando); si quieres ir, dímelo! También quiero ir un día a Providence (creo que ya has estado) y no tiene por qué ser fin de semana, que sé que con Fran no paráis, así que podemos organizar algo ;P Yo quiero hacer algo una vez a la semana, para aprovechar el buen tiempo (que espero que vuelva, porque volverá a llover toda la semana).

      Elimina
    2. Y eso, 'una vez a la semana' puede ser sábado, domingo u otro día, así los otros días trabajo. :)

      Elimina
    3. Cuando esperes a 'las visitas' para hacer cosas, dímelo. ¡De haberlo sabido te lo hubiese dicho enseguida! ¡Con lo ocupados que estáis! ^^

      Elimina
    4. Yo sí suelo usar Groupon y por el momento no he tenido problemas con ellos, también lo uso para descuentos en restaurantes. Si quieres te mando un link y nos regalan algo de dinero para usar a las dos, no recuerdo cuanto era...
      Les tienes que pagar a ellos y después reservar con la compañía que sea, eso para los cruceros. Los restaurantes muchas veces son cupones que por ejemplo tu pagas $15 y luego puedes gastar $30, si te pasas de eso pues se lo pagas al restaurante cuando te den la cuenta.

      Al museo de Kennedy no he ido aún pero ahora es que ya con la visita de mi familia es imposible, aunque si aún no has ido para después podemos ir.

      Dentro de nada comienzan los viernes de museos gratis, así que si te animas, elegimos uno cada viernes y podemos ir viéndolos todos, además quizás se apunten algunas amigas también ;)

      Elimina
    5. No es que espere a las visitas para no ir solos, es que son cosas que suponemos que les gustaría hacer a ellos y nosotros no queremos hacer dos veces, así que esperamos y así lo hacemos sólo una vez con ellos ;)

      Porque supongo que ir a ver las ballenas con una vez es bastante, no?

      Elimina
    6. Sí, pues los que nos queden pendientes, los hacemos los viernes ^^ (aunque a ver si empiezan de una vez, que en julio me voy de visita). SÍ!!! VER LAS BALLENAS UNA VEZ EN LA VIDA ES GENIAL, PERO NO TIENE GRACIA REPETIR! jajaj

      Elimina
  3. Quina experiència!
    La foto de la balena molt bonica.

    Olivera

    ResponElimina
  4. Em va fer molta gràcia la dona que maldava a l'home perquè només feia fotos i no mirava. A mi me la va enviar l'alemany perquè vaig desistir a la segona!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada