4 mesets i potluck!

Avui tocava cursa de Pares Noels a Somerville, molt a propet de casa (vestits, aquest cop, però). I de nit fa un parell de nits que passen: ahir una bicicletada escortada per la policia però a les fosques i avui uns tricicles lluminosos (menys nombrosos). De protestes, ara, pels fets de Fergusson, n'hi ha molts de dies. 
'Potluck', una de les primeres paraules que he après aquí i que penso incorporar al meu vocabulari perquè és tan útil com dir 'escurar' en lloc de 'rentar els plats', per exemple i perquè als EUA són molt populars, suposo que sobretot a l'hivern, que apeteix molt més quedar en espais interiors que sortir. Un 'potluck' és un àpat en què cadascú porta un plat. Avui Amelia m'havia convidat a ca seua a dinar amb altres amics seus en un 'potluck' en què celebràvem les pre-festes de Nadal, perquè alguns de nosaltres farem una visiteta a casa.

Sé que se n'han fet estudis, però espero que facin un seguiment del fenomen i de les conseqüències demogràfiques, sociolingüístiques i culturals que se'n deriven. Matrimonis mixtos, és a dir, en què cadascú té una nacionalitat i una llengua diferent, que molts cops ni tan sols no s'han conegut al país de cap dels dos, sinó quan estudiaven (amb els Erasmus) fora o quan hi han anat a treballar (sobretot des que va començar la crisi, especialment en treballadors qualificats que tenen una bona formació en llengües). A la taula hi havia matrimonis que responen a aquesta definició i, si no tots, la majoria hem viscut, treballat i estudiat a països diferents. Jo encara era la que fa menys que vaig arribar. De fet, no hi he caigut, però avui fa quatre mesets.

M'ha agradat molt conèixer els amics d'A., estar a casa seua (tenia la casa decorada! m'ha encantat!) i el menjar (ella és pastissera professional!), i això que ja sabeu que sóc una llepafils.

Darrerament m'adono que escric menys sobre visites (turístiques) que faig i més sobre els amics que he conegut aquí i les quedades dels caps de setmana. Sí, una vegada entens com van funcionant les coses, trobar-s'hi (molt) a gust és fàcil!

També comença el compte enrere per a la visita nadalenca. Així que deuré tornar a actualitzar després de Nadal (o potser dimecres, si puc; ja us ho explicaré!).

Comentaris

  1. Me alegro mucho de que lo hayas pasado bien!! Y enhorabuena por tus cuatro primeros meses!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y que sean muchos más! ;p gracias por invitarme! :) ha sido genial!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada