Preparatius del casament: llista de noces, aliances, nit de noces i lluna de mel

Aquests dies hem descansat (i desconnectat -no he contestat cap correu relacionat amb la feina- i dormit molt), llegit prou i estat amb la família. De fet, tampoc no vaig mirar el llistat de tasques pendents de Bodas.net fins ahir i no hem avançat amb els mobles, però això és relaxar-se. 

Ja us vaig dir que no volia fer un seguiment de tots els passos per preparar el casament per evitar que se'n sàpiguen gaires detalls, com ara sobre el tast i la tria del menú, però hi ha qüestions que sí que vull compartir.

Aquest ha estat el primer dia de Nadal que J. i jo hem passat junts, després de negociacions sobre com repartiríem els dies de festa, enguany i els propers anys. I el vam passar al poble. Així que dimarts vam aprofitar per anar a Tortosa amb ma mare i mirar tres botigues (una de les quals, de decoració, està a punt de tancar) per triar lloc per fer llista de nuvis. Malgrat que ja no es porta gaire, perquè cada vegada es prioritza més donar el número de compte perquè cadascú regali la quantitat que li paregui, vam pensar que hi havia casos en els quals s'havia de facilitar l'opció de l'obsequi. En el nostre cas, com que ja fa quatre mesos que vivim al pis i l'anem moblant a poc a poc, també ens estimem més que se sàpiga què tenim i què ens fa falta (que ara són poquetes coses, sobretot perquè és un pis i hi ha limitacions d'espai). Quant a aquest tema, de moment hem decidit deixar pendent l'habitació menuda, tot i que la família ens donarà el llit individual, que tenen a ca seua. Bàsicament, perquè no ens corre pressa, perquè encara no hem acabat d'aclarir què en volem fer (havia de ser l'habitació de convidats, però cada vegada se'ns acudeixen més coses i de moment hi tenim la planxa i una bicicleta estàtica que hauria d'utilitzar per fer una mica d'esport, però que no hi ha manera). Per tant, haurem de fer una llista breu de què necessitem i ens hi cap. He de dir que els regals de Nadal ja van estar enfocats en aquest sentit, de manera que ara tenim torradora (desig de J.), biquinera (cosa meua, tot i que em penso que no n'he fet servir mai) i exprimidora, draps i un joc de tovalloles nou. 

Com que la tenda de decoració estava a punt de tancar, no vam poder incloure-la. Aleshores, vam visitar tant una botiga en què hi ha de tot per a la casa i per als viatges (menys decoració en general) com una altra, una mica més moderna, amb objectes per a la llar i llençols. Finalment, vam trobar la primera més completa i, a més a més, ens oferia avantatges respecte de l'altra: tot el que triem per a la llista estarà exposat en uns prestatges de la botiga (a més de tenir la llista amb els preus i també un espai al web -l'altre lloc també tenia web, tot i que ens van avisar que no era gaire fàcil accedir a la llista de cada parella de nuvis-) i aniran marcant què s'emporta la gent. A més, ofereixen gènere als nuvis pel valor d'un 20% del que se'ns hagi comprat (em penso que era un 10% si és en efectiu). Això no ho sabíem. La botiga de decoració que estava a punt de tancar ens va dir que se solia fer el 30-40%, però no sabem si ho deien perquè ja tancaven. Mons pares havien fet allí la del seu casament i no els fan oferir res d'això. A la tercera botiga no ho feien, tot i que, durant un any, teníem un 10% de descompte per comprar-hi.

També em va soprendre saber que, almenys en aquesta tercera, si tu vols un regal gros però penses que ningú no s'hi gastarà tants de diners (perquè normalment es prioritzen els ingressos perquè els nuvis ho destinin al que necessiten en aquell moment), pots enumerar regals menuts que sumin junts el valor del gros i, encabat, fer el canvi. Perquè es veu que pots anar-ho canviant (almenys a la tercera, encara que jo no sóc gens partidària de canviar regals). De totes maneres, es veu que hi ha gent que s'entossudeix a regalar-te la coberteria de mudar malgrat que a la botiga els diuen que ja l'ha comprat una altra persona i aleshores ets tu qui pots canviar-la. Jo a això encara no li trobo el sentit, perquè si es fa llista és per evitar aquesta mena de coses, oi? Recordo que ja vaig fer llista en una papereria a la comunió i que, com que aleshores encara vivíem al poble, molta gent em va cridar aquells mesos a casa per donar-me regals, però no solien ser els de la papereria de Tortosa.

Tot i que només ens en vam anar a informar, J. i jo tenim clar que farem la llista a Ramoncita Regals. Aprofitarem una altra visita a la família per anar-ho a triar i tenir vincle, perquè aviat farem les invitacions. De fet, és per a la part de la núvia, la llista, perquè el nuvi no ho acaba de veure clar. Una altra llista que farem és l'Amazon Wish List. 

Finalment, ahir teníem cita per a les aliances. Dic "finalment" perquè en principi se n'havia d'ocupar J. i no hi va haver manera. Al final, vaig agafar-ne les regnes, encara que ell ja coneix la joieria perquè hi va encarregar l'anell de compromís, que em va donar a Walt Disney World. I pensar que jo ni tenia l'anell com a tradició coneguda i que la primera vegada que me'n van parlar a la feina em vaig quedar paradíssima que es fes aquí! Ara la joieria s'ha traslladat a Barcelona. Havíem quedat molt contents del tracte i de l'anell, però era només una primera cita perquè encara no en sabíem res, d'aliances. Després d'ensenyar-nos les capsetes on exposen anells perquè triéssim els estils (els dos vam veure de seguida que seguíem una línia molt concreta), vam fer-ne una selecció i vam passar a les simulacions per ordinador. El vam personalitzar, tot i que són més bonics fora de la pantalla. Vam mirar-ne dos models, un dels quals ens va acabar agradant molt més. Ens van fer un pressupost amb diferents variacions i ens ho van enviar per correu perquè ho tornéssim a mirar a casa. De fet, anit vam fer-nos el mateix anell des de diferents simuladors que vam trobar per la xarxa. Avui he demanat cita i hi tornarem d'aquí dos setmanes per encarregar-los (el de J. i el meu són 99,9% iguals) i prendre mides i després farem una prova al març per veure si ens agrada o encara hi volem fer canvis. Es veu que no ens sobrava el temps perquè ja tenen els propers mesos ocupadíssims. També vam mirar altres joieries per Internet anit, però els que havíem pre-seleccionat són els nostre preferits. 

Si no havia obert la pàgina de casaments en totes festes, anit vam tornar a l'acció encabat de polir-nos una sèrie nova. El restaurant on ens casem no és un hotel sinó un mas, de manera que no inclou la nit de noces dels nuvis com a regal, però sí que hi ha un hotel de la mateixa localitat amb el qual té un conveni. Si s'hi queda cap convidat (com pensaven fer per part de J., sons pares o la família de La Rioja), els nuvis tenen la suite junior gratuïtament, amb spa i els convidats reben un descompte, em penso. Ho van anar a preguntar sons pares al final d'octubre, el dia del tast del menú, però el dia que ens casem és l'únic que està tot ocupat, així que vam tornar a la meua idea inicial (o només jo), que era passar aquella nit a casa nostra, que ens encanta i no ens en volem moure si podem evitar-ho. Però J. volia acabar-ho de celebrar, així que anit em vaig posar a l'acció i he buscat hotels especials, coma màxim júnior suite perquè els preus es disparen, per a aquella nit i aviat trucarem per demanar preus i a quina hora ens hauríem de llevar l'endemà. Afortunadament, com que és un casament de dia, podrem aprofitar-lo.

I també vaig entrar a Bodas.net (realment, no hi guanyo res fent-ne publicitat, que quedi clar i també té punts menys aconseguits, com el de les assessores via xat) per mirar les agències de viatges més fiables, segons els comentaris dels usuaris, de Barcelona. He demanat pressupostos per al nostre viatge (tenim bastant clar on volem anar i el nombre de dies aproximat) a cinc agències (en català) i, de moment, he rebut una resposta preliminar de dues. 

En marxa!

Comentaris

  1. No me puedo creer que todo eso que has contado sea sólo para la alianza!!! ¿Y lo del porcentaje??

    ¿¿Y cómo que la gente va a comprar en una lista de bodas lo que ya está comprado?? jajajaja son unos cachondos, ¿no? ¿o lo hacen por fastidiar?

    Creo que esto deberías incluirlo en el cv como un trabajo más y que te lo valoren ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja Cuánto me he reído al leer tu comentario. Eso hace que merezca la pena escribir estos detalles. La parte de preparativos hoy en Díaz puede ser muy compleja. Ya digo yo que casi es más fácil montar un congreso. Pero estoy disfrutando del proceso, que es muy especial, y tengo ganas de ver el resultado y que todo el mundo se siento a gusto y se lo pase bien aquel día. Lo de la lista yo me lo hice repetir tres veces porque no lo entendía. ¡Y de buena fe!

      Elimina
    2. Yo desde luego estoy alucinando con todo el proceso, así que cuenta, cuenta que en las pelis esto no sale.

      Eso es lo más importante, si tú lo disfrutas, pues genial. Eso es lo que te llevas, los buenos momentos y recuerdos ;)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada