Començo a pintar! Aquarel·les.



Aquí en teniu una mostra com us vaig dir. No pintava des que era adolescent i no havia pintat mai amb aquarel·les. Ara m'he apuntat al centre de Cambridge per a adults a un curs d'aquarel·la sobre la figura (la meitat de la classe és open studio, que vol dir que entre tots pactem el temps d'exposició del model), però tenim models durant tota la classe, en que més que teoria i pràtica fem el que jo anomenaria exercicis d'escalfament i escoltar les anècdotes de la professora, però ella ho anomenaria tècnica. M'agrada molt haver triat el curs i fer-lo però m'agradaria que algú que digués com es pinta amb aquarel·les. Com a amateur, quan era menuda havia pintat amb olis i havia fet extraescolars amb carbonet i ceres, però si no sé ni com o on hauria de barrejar les pintures i trobo a faltar la trementina... malgrat l'olor. Vaig buscar si en trobava algun llibre a Michaels, sense èxit; miraré si a la Coop n'hi ha algun. La professora s'ha dedicat sempre a la pintura abstracta i vol que ens expressem (tots els companys han fet abans com a mínim el curs d'introducció, però no m'anava bé per l'horari i com que no hi ha prerequisits o ordre establert, per sort...), però em costa relacionar-ho amb el fet de pagar el model. N'hi ha un que ni se'ls mira. Aboca la pintura directament al full. Jo tinc problemes per saber la quantitat de pintura, d'aigua... però xalo molt i ara ja he trobat el meu ritme. Hi he fet tres classes (ahir la model va arribar tardíssim per la neu). Els temps d'exposició d'aquests models són entre tres minuts i deu.







Exercicis d'escalfament, pintura de les parts fosques de la model.

Aquí també hi ha exercicis d'escalfament,

És una d'aquelles coses que volia fer: 'quan acabés la carrera', 'quan acabés el doctorat'... com a afició i prou, eh.



Comentaris

  1. Están muy bien, a mí se me da fatal pintar. Si te gusta creo que hay un bar que hacen noche de pintura y vino o algo así, lo conoces?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vi un anuncio y me llamó mucho la atención, pero me pareció por encima de mi presupuesto... :s

      Elimina
    2. Ahh!! Como ni bebo vino, ni pinto... no tenía ni idea del precio :(

      Elimina
    3. Yo tampoco bebo vino pero me sorprende que tú no lo hagas porque los vinos van con la comida! Y tú eres la experta!

      Elimina
    4. En comida sí pero soy abstemia, no te lo había dicho?? En mi vida he bebido una gota de alcohol!

      Elimina
    5. Sí, lo recuerdo! Pero sigue sorprendiéndome, y eso que yo no bebo casi nunca! :)

      Elimina
  2. Oh, d'ací al mail art hi ha un pas...! Com m'agradaria poder fer ací coses així. Hi ha un centre cultural prop (bé, cal anar amb taxi, a uns 7 km), però pràcticament només hi van adolescents, i tot plegat és tan poc seriós... :/

    Potser pots trobar tutorials per Internet, no? Jo ara estic fent un MOOC de fotografia. Em resulta interessant però crec que per damunt de les meues possibilitats.

    Ací, ni bars de vi ni vi, ni car ni barat!! :D

    ResponElimina
  3. Quina entrada més diferent!
    Me n'he rigut una mica i tot.
    olivera

    ResponElimina
  4. Eva, el pas cap al mail art pot trigar... Vaig enviar un dibuix a J. per correu postal i es veu que com que havia decorat el sobre amb cinta adhesiva de sanefes, no podia obrir-lo i va utilitzar un obre-cartes. Endevina com va quedar el dibuix ¬¬'
    No m'imagino haver d'anar a un centre cultural en taxi (compartit, suposo, perquè un dia en vas parlar)... Aquí és més aviat gent gran, que hi va, tot i que hi ha una noia de la meua edat, també, callada però molt simpàtica. Vaig buscar tutorials i no m'acaben de convèncer, m'esperava una cosa més ordenada i tota d'aquarel·la. N'hi ha uns que fan pagar.

    Va forta amb els MOOCs! A mi em van tancar el d'història de Boston quan anava per la meitat, així que el reprendré el curs que ve.

    Bona frase conclusiva :DDD

    Olivera, me n'alegro que te n'hagis rigut una mica. L'espiral deu ser la forma abstracta per excel·lència en aquella classe. I la profe sempre diu: sabem que parteix de la figura, però és fantàstic perquè ningú no ho diria... ¬¬'

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, et van tancar el MOOC? I això? Caram, quina decepció! Ja he acabat el de fotografia i ara l'únic que penso és... que difícil fer fotos! :D

      Potser pots combinar mail art i aquarel·la... https://thepostmansknock.com/printable-valentines-day-card-envelope/

      Elimina
    2. Hahah encara t'acabaràs comprant una supercàmera i revelant les fotos! El mooc d'història era d'anar fent al teu ritme i no em vaig adonar que tenia data de tancament! Jo el feia els dissabtes!

      Elimina
    3. preciós l'enllaç que m'has enviat!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada