dijous, 29 de gener de 2015

Començo a pintar! Aquarel·les.Aquí en teniu una mostra com us vaig dir. No pintava des que era adolescent i no havia pintat mai amb aquarel·les. Ara m'he apuntat al centre de Cambridge per a adults a un curs d'aquarel·la sobre la figura (la meitat de la classe és open studio, que vol dir que entre tots pactem el temps d'exposició del model), però tenim models durant tota la classe, en que més que teoria i pràtica fem el que jo anomenaria exercicis d'escalfament i escoltar les anècdotes de la professora, però ella ho anomenaria tècnica. M'agrada molt haver triat el curs i fer-lo però m'agradaria que algú que digués com es pinta amb aquarel·les. Com a amateur, quan era menuda havia pintat amb olis i havia fet extraescolars amb carbonet i ceres, però si no sé ni com o on hauria de barrejar les pintures i trobo a faltar la trementina... malgrat l'olor. Vaig buscar si en trobava algun llibre a Michaels, sense èxit; miraré si a la Coop n'hi ha algun. La professora s'ha dedicat sempre a la pintura abstracta i vol que ens expressem (tots els companys han fet abans com a mínim el curs d'introducció, però no m'anava bé per l'horari i com que no hi ha prerequisits o ordre establert, per sort...), però em costa relacionar-ho amb el fet de pagar el model. N'hi ha un que ni se'ls mira. Aboca la pintura directament al full. Jo tinc problemes per saber la quantitat de pintura, d'aigua... però xalo molt i ara ja he trobat el meu ritme. Hi he fet tres classes (ahir la model va arribar tardíssim per la neu). Els temps d'exposició d'aquests models són entre tres minuts i deu.Exercicis d'escalfament, pintura de les parts fosques de la model.

Aquí també hi ha exercicis d'escalfament,

És una d'aquelles coses que volia fer: 'quan acabés la carrera', 'quan acabés el doctorat'... com a afició i prou, eh.dimarts, 27 de gener de 2015

#Blizzardof2015

#xoccultural
Primera foto del matí
Una estona més tard... ara encara continua.


Una de les coses que em sorprenen és que els veïns no es cansen de sortir tot el dia a apartar la neu. Aquí aquests ja feia dues hores que estaven fora. Havien començat per les escales. Són els famosos veïns del porxo, que en són molts. El senyor C. també ha sortit però ha remugat molt.


Per on deu haver passat? Per davant? Per on sortiré jo demà? Les escoles també han suspès les classes demà.

I mentre la tempesta continua, els meus veïns esquien per la carretera (suposo que el trànsit segueix tallat per motius obvis).


dilluns, 26 de gener de 2015

Tot esperant que passi la tempesta de neu històrica


Harvard aquest matí a primera hora, a -11 graus

Widener Library, Harvard (ara té l'escala disponible només per la part del mig).

dissabte, 24 de gener de 2015

El regal de J.

Vaig dir que us penjaria unes quantes fotografies (de les moltes que vaig fer per petició d'Eva) de com havia quedat el regal de Nadal de J.

La idea va sorgir aquí al blog. És un feix de fitxes que he personalitzat, cadascuna amb la data d'un dia, perquè any rere any apuntem a la fitxa del dia que pertoca, una frase sobre el que hem fet aquella jornada. D'aquesta manera, tindrem, per exemple:

22 de gener de 2013: Hem anat a esquiar.
                         2014: He menjat maduixes fora de temporada
                         2015: He anat al cinema amb J.
 A més, quan es tracta de dues persones, cadascuna escriu la seua frase. En el nostre cas, com que ara estem a molts quilòmetres de distància, tenim dos jocs de fitxes (el meu més improvisat) que ja ajuntarem (tot i que vam utilitzar les mateixes fitxes durant uns quants dies de les festes de Nadal).

Les fotografies!
                       I un regalet final d'avui:

A veure si un altre dia us penjo alguna aquarel·la! dijous, 22 de gener de 2015

Fi del J-Term

Fa un parell de setmanes que no piulo. Fora de casa fa fred (però vaig molt abrigada), tot i que diuen que aquest hivern de moment ha fet bo. Ara és l'anomenat J-Term, (la jota de January, gener) o període d'entre classes, és a dir que els estudiants de Harvard, després de Nadal encara no han tornat, tret dels que han decidit fer classes extra (això he entès) durant aquestes setmanes que queden per tornar a començar les classes: la setmana que ve. Per als postdocs també hi ha activitats complementàries aquestes setmanes, tot i que jo he recomençat la vida aquí a poc a poc. A més a més, he tornat a anglès (els dimecres), he deixat les converses de Veïns (era més un lloc de trobada social i de conèixer gent que d'aprendre anglès) i... el meu regal de Reis: he començat a anar a classes d'aquarel·la al centre d'aprenentatge per a adults de Cambridge. Faig el curs de pintura de models nus. M'esperava que fos més relaxant, però ja he agafat el ritme de no estressar-me per res, ni tan sols quan la professora demana material amb una terminologia (en anglès) que no conec. És divertit! Ja en tinc prou de preocupar-me per problemetes de la casa (i avui el mòbil ha deixat de carregar-se, així que hauré de buscar un cable carregador, suposo, però a mi aquestes maquinetes tecnològiques em posen una mica nerviosa: ara estic sense mòbil, doncs; espero solucionar-ho demà). 

Imatge feta a Michaels.
Volia penjar-vos fotos d'algun dels dibuixos que he fet, però amb el mòbil apagat no puc fer-ho. També tenia pendent ensenyar-vos el regal de Nadal que vaig fer per a J., ara que aquest quadrimestre ha estat tan creatiu pel que fa a les manualitats. 

Darrerament he estat pensant què fer amb el blog. De moment, avui he decidit escriure-hi. No sé si em llegiu gaires persones, però la meua família i amics de tant en tant hi fan cap. No era per això ni perquè no tingués res a explicar, sinó perquè m'estava plantejant fer-ho en privat, només per a mi.  I potser per a J., que no pot venir tan aviat com hauríem volgut. No ho sé. De totes maneres, de moment el blog continua i no he escrit cap línia per a mi i prou.

Dissabte, la meua primera festa d'aniversari (d'una amiga, no la meua) aquí!

Ah... i les botigues estan plenes de corets. Aviat celebraran sant Valentí.

dimecres, 14 de gener de 2015

dilluns, 5 de gener de 2015

Toc toc

Castell de Gala Dalí a Púbol (escapadeta que hem fet aquests dies).

Aprofito aquesta entrada breu per desitjar-vos molt bon any. Aquestes festes he pogut gaudir de valent de la meua família i de J. i encara em queden uns quants dies per estar amb ells. Espero haver agafat un munt d'energia, perquè tinc moltes ganes de donar embranzida en els projectes que he començat. També he tingut temps de llegir (quan vaig arribar em va agafar una fama de lectures per plaer que no podia sadollar.

He estat al poble i també aquí, a S. C., però sé que no he tingut temps de quedar amb tots els amics que m'ho havíeu proposat (res d'horaris estressants, aquest Nadal!).

Diumenge torno a Somerville, així que espero seguir trobant momentets per actualitzar el blog. Als Reis els he demanat un curs d'aquarel·la al centre d'adults de Cambridge. Tenia ganes de provar-ho; em relaxava molt, pintar!

Quan torni us deuré penjar les fotografies que em va demanar Eva del regal a J., la idea del qual va sorgir a partir d'un comentari seu al blog.

Ara ve una mica costa amunt pensar en la feinada que m'espera i tornar-nos a acomiadar... (bé, també em retrobaré amb els amics dels EUA!).