La gestió del patrimoni literari i el meu poble

Ja sabeu que he anat a un parell d'edicions de les jornades que Espais Escrits dediquen a la gestió del patrimoni cultural i que enguany ma cosina havia de decidir tema de treball de recerca de 2n de batxillerat i que em va demanar ajuda. Li vaig proposar dos temes, un dels quals tracta sobre la gestió del patrimoni cultural del nostre poble. Haurà de veure quin potencial cultural hi ha, també caldrà que especifiqui el que no tenim i que el compari amb la situació d'un altre municipi amb caracteróstiques similars, que cerqui quines activitats de dinamització (o de creació de nova riquesa, com la que vam relatar en aquest blog sobre el Priorat), els estudis que s'haurien de fer sobre determinats aspectes que es desconeixen del poble, un llistat dels que ja tenim, propostes de millora i iniciatives noves i, potser, una valoració dels costos (la inversió inicial) i guanys (potenciació del sector terciari, cultura i serveis, lligar la informació sobre restaurants, bars, botigues amb els itineraris o activitats proposades).

De moment, li he recomanat que es comenci a llegir el Manual de gestió del patrimoni literari i cultural de l'Alt Pirineu i la Vall d'Aran, que també podeu consultar en línia: http://www.farreracan.cat/programcult/publicacions/assets/MANUAL_GEST_PL.pdf.

Jo ja l'he encetat, però com que està centrat sobretot en la literatura serà una mica difícil que ens ajudi perquè el nostre poble no és conegut pel valor dels seus escriptors, per exemple, tot i que insisteixo que hi ha espais que encara es poden omplir, activitats culturals que poden començar per anar adreçades a la gent del poble i als de la zona, rutes que poden estendre's per un terriori més gran i noves troballes arqueològiques, un assut i tradicions lligades a festivitats que poden ser encara més atractives. De moment, cal endreçar el naterial i veure què tenim.

Comentaris

  1. Més tard (o demà) em llegiré aquest manual, editat a Farrera pel CAN. I el llegiré casualment des d'Esterri, com qui diu a tocar. Salut i endabant amb la feina que et proposes!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Lluís! Els articles del manual es llegeixen de seguida i presenten una gran varietat de temes i moltes idees per posar en pràctica! Tinc pensat anar actualitzant a mesura que avanci el treball de recerca de ma cosina, això sí, sense xerrar res que pugui espatllar-li la novetat, perquè el tema de la gestió literària encara és un àmbit de recerca i dinamització cultural molt nou.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada