Ecografia 4D/5D

Aquesta tarda hem tornat a Barcelona. Primer a comprar-me roba d'hivern premamà a Paramamá, que de les botigues de roba per a embarassades de Barcelona és la que m'agrada més (n'he vist d'estrangeres en línia, però no soc gaire de comprar per internet). Encara que sigui per poc temps, necessitava roba d'abrigar que no em faci sentir incòmoda. Ara, a més, puc presumir de panxeta, si vull.

Encabat teníem hora reservada a Ecobebé per veure L. en una ecografia 5D a prop d'on vivíem abans. Ha estat la primera vegada que J. l'ha vist. Estàvem embadalits, mirant com obria i tancava la boqueta, amb el cap contra la placenta. Al final, ha xuclat el cordó umbilical. Semblava tranquil, descansant plàcidament, però mentrestant jo en notava les patades, com sol ser habitual en ell. No li hem pogut veure la cara sencera del tot pel tipus de placenta, que deixava poc espai perquè rebotessin els ultrasons. També li hem escoltat el cor i m'han ensenyat com estava posat. Ens ha agradat molt veure-li la cara. Fins al tercer trimestre no se li poden reconèixer els trets, però ara ja es deixen veure. Jo volia saber si tindria les orelles de son pare, però no les hi hem vist. Els llavis, carnosos. M'hauria agradat omplir-lo d'estimades o que ell també ens veiés.

Hem contractat el paquet bàsic. Hem estat una estona a l'ecografia, diuen que 15 minuts però m'ha semblat més. Després et donen un CD amb les fotografies (una selecció, perquè en solen fer 60, en aquest cas 90, però no varien gaire d'una a l'altra) i diversos vídeos en acció. També ens han donat una cistella, sis fotografies impreses i, des de l'aplicació de mòbil, pots compartir i consultar tots els materials (inclosa la gravació del batec del cor). Valia 69 euros i era la setmana 30, per veure el rostre. Abans de la 20 en fan de cos sencer per saber el sexe. Si esperes massa hi ha menys líquid amniòtic i és molt difícil que els ultrasons funcionin bé. De totes maneres, per telèfon no es posaven d'acord a l'hora d'assessorar-nos sobre quan fer-la perquè ja en sabíem el sexe, quan hi van trucar.

Ens ha agradat molt l'experiència. Ahir vam anar a la segona sessió del curs de preparació del part. Aquest cop, la part teòrica em va convèncer menys perquè van evitar temes polèmics (es tractava d part i no van parlar de certs procediments cada cop més controvertits, encara que hi va haver preguntes enfocades cap aquí) o explicar bé el tema de donar o guardar el cordó umbilical, que jo havia llegit en un dels pocs llibres que he tingut temps d'acabar sobre l'embaràs, el part i la criança (a més dels llibres de formació de l'embrió i el fetus n'he llegit un de molt didàctic sobre l'embaràs i el part, "Un regal per a tota la vida" sobre la lactància i he començat "Se me hace bola" sobre l'alimentació). En tenim molts de pendents. Avui havíem d'anar a unes xerrades a l'Hospital del Nen de Barcelona sobre puericultura (havíem vist una jornada de la Corachan sobre el mateix a l'octubre, però jo era de congrés), però al final hem optat per quedar-nos a casa perquè estàvem cansats i havíem d'anar desempaquetant. J. diu que ja se sent a casa, ara que ens hem desfet d'unes quantes capses. S'hi està molt bé. A la segona part ens van descriure el massatge perianal, per si més endavant volem (i ens donen permís per) practicar-lo. Jo de moment tinc la pilota d'Amazon per seure-hi algunes nits, com ens van dir a la primera sessió.

Mentre que la primera part (teòrica) va ser molt més convencional: amb epidural (a mi no calia que me'n convencessin), part a l'hospital,... la fisioterapeuta va ensenyar posicions per suportar millor les contraccions i facilitar el part, però que es poden fer, la majoria, només si no t'han posat l'epidural. Desconeixia tota aquesta informació de la segona part. Vaig trobar a faltar practicar més i fer exercicis físics per aprofitar l'estona i l'espai, però deuen pensar que ja hi ha sessions per a això. Ningú no té temps per a tot, però, tret que estar embarassada tingués dedicació completa.

Comentaris

  1. I ara, mentem cada dia detectem alguna cosa que postventa hauria d'arreglar, tenim un problema amb la caldera que se suposa que van revisar els del gas aquesta setmana però la combustió no és bona. Demà vindran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diuen que es problema de la instal·lació. No he tingut cap símptoma, així que espero que L. i jo estiguem perfectament.

      Elimina
    2. Sense això ni la bomba de calor (que tampoc no va) fresqueja. Avui ha vingut el tècnic però no sembla gaire convençut de posar-hi remei.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada