El trasllat!

Ara mateix ens estan desmuntant el pis vell. Han començat a quarts de nou del matí i ens han trobat al llit (estava previst a les 11, el trasllat i pensàvem que encara teníem temps per empaquetar les darreres capses, però demà tornarà J. i agafarà el poc que queda perquè hem fet curt malgrat les 60 capses que ells ens van portar i algun viatge que ja havíem fet). Ens endurem gairebé tots els mobles (hi ha electrodomèstics que vendrem a bon preu, exprés, al primer que el vingui a buscar i l'armari de l'habitació de matrimoni de moment farà cap al traster perquè és molt gran i al pis nou n'hi ha d'encastats a la paret). Hem hagut de fer molta feina en molt poc temps i en una època en què tenia molta feina a la universitat. Per sort, J. sí que ha agafat un dia de permís (es veu que per llei, encara que sigui fora del municipi de residència, depèn del conveni de cada empresa que puguis tenir més d'un dia) i uns quants de vacances. Em feia més la idea del que costa buscar pis, buscar finançament/negociar hipoteques, contracte de compravenda i lliurament de claus que no pas del que ve després. Jo em vaig encarregar de la feina prèvia mentre ell era al Japó i ara hi ha hagut un canvi de relleu natural perquè entre l'embaràs i la universitat, no he tingut gaire temps. Tot i així, Déu n'hi do, el que hem aconseguit! El dia 9 vam signar el préstec i ens van donar les claus; des d'aleshores no hem parat.
El primer que vam fer va ser donar-nos d'alta de llum, gas i electricitat (compteu uns 200 euros per instal·lació) i canviar el pany. Encara avui, dia 27, no tenim llum i hem hagut de recomençar el procés per un error que no ens diuen quin ha estat. 15 dies al pis nou sense llum i esperem que no s'allargui. J. s'ha fet de l'Oficina del Consumidor, que és una cooperativa, per denunciar els fets d'Endesa. I vinga a trucar a números de pagament. Un consell: van totes les companyies més ràpid si ho tramiteu en persona, després per telèfon,  el sistema web en realitat no funciona i si ho has gestionat així els teleoperadors i els de l'oficina presencial no en volen saber res de res.
Trenta dies abans (quan m'havien mig confirmat la cita amb el notari) ja vaig avisar, tal com indicava el contracte, a la immobiliària on vam fer el lloguer. Dimecres tornarem les claus i signarem la renúncia. Vam encarregar a una empresa de neteja que li faci una bona repassada dilluns i dimarts J. farà la capa de pintura que ens van demanar (sí, contracte abusiu i volem recuperar les dues fiances, que també són clàusula abusiva). Si ho fèiem tot a l'octubre, no ens caldria pagar el novembre de lloguer (930) ni pàrquing (90). Diu que ells ens donaran de baixa al subministrament de fas, aigua i electricitat, però encara haurem de passar comptes.
Vam anar a mirar rentadores i assecadores (ara no teníem assecadora i durant aquests dos anys hi hem pensat moltes vegades) i les vam comprar. Hem començat a mirar làmpades i llums a Leroy Merlin.
Un altre pas va ser contractar l'empresa de trasllat. Totes les que estan consolidades costen més del que pensàvem i hi has de sumar el 21% d'IVA, un euro la capsa, uns 50 euros de cada permís municipal per tallar el trànsit tot i que després a Barcelona Colau no deixa ni senyalitzar-ho. Ho especifico perquè una amiga que vol comprar pis em va preguntar pels costos i potser els que havíem tingut menys en compte són els dels primers dos mesos, en què ens deuen fiances del pis, del pàrquing, de qüestions de la hipoteca i dels notaris que sempre estimen a l'alça... a més de feines que vaig fer a l'estiu (UCE, per exemple) i que no hi ha manera que cobri. Penseu abans que és moment de moltes despeses. Més de mil euros de trasllat. Era una casa de tres habitacions, molt ben aprofitada. Ells tenen elevador per entrar els mobles pel balcó però plou a bots i barrals i no es pot usar quan plou. Per sort l'ascensor en teoria ja va. La paga i senyal (200 euros) la vam fer en contractar-los. Van venir a casa per estimar el nombre de capses que necessitaríem i un altre dia per portar-les (van ser dos; problemes amb subcontractació i J. negre). Ara estic asseguda al terra mentre ho desmunten tot. Desmunten i tornen a muntar al pis d'arribada. Els van especialment bé la major part  de mobles Ikea. En aquest cas és entre municipis diferents.
A més d'Endesa, el segon gran cavall de batalla ha estat postventa de la promotora del pis nou. Ens van donar un full on apuntar els desperfectes, però no l'havien deixat ben acabat. Els especuladors l'han llogar en un temps rècord (nosaltres vam ser els cinquès de comprar-lo) i no s'han queixat de res. Els que ens hi mudem sí i pareix que han de fer obres o almenys arreglar-ho una mica. Cada vegada que ha d'anar-hi un obrer diferent (marquetistes, pintor, electricistes, els dels vidres, caps d'obra) és una visita al pis. Volien que tornéssim a canviar el pany del pis per entrar-hi quan vulguin, però ens hi vam negar. El pis ja és nostre. Així que, malgrat que vam agafar una persona perquè ajudés a J. a fer la neteja (el van deixar tan i tan brut que s'hi van estar 7 hores) ara haurem de tornar a netejar i encara queden els mobles del trasllat.
Securitas vindrà quan tinguem llum. També hem fet canvi de companyia de telèfon (en procés). El problema principal és que ja fresqueja, que no ens podem dutxar, connectar, cuinar ni rentar la roba. Així que entre casa mons pares i casa nostra. De moment no hem usat els punts que té J. en hotels. 
Això sí, malgrat el trasllat tinc aquí els metges, l'hospital i les classes de preparació del part. És un petit inconvenient de mudar-se durant l'embaràs. D'empaquetar, he empaquetat molt i molt, així que no ho he vist com un problema.

Pel mig vam fer una escapada a Solsona amb un Smartbox que teníem pendent del casament. No recomano gens el sistema Smartbox i no esperàvem que caigués enmig del trasllat. Va ser un dia tempestuós, però ens va anar molt bé per desconnectar. Era un spa (les embarassades no hi podem anar, però J. sí) i el que més ens va agradar va ser passejar per la ciutat, la visita al pou de gel i una volta en cotxe per les ermites i masies dels voltants. 

Comentaris