L'esquema previ. El desencadenant de la història d'Omana

Aquest blog volia ser un taller i darrerament no em puc queixar perquè hi he anat penjant textos. Això és el que hi havia darrera de l'escena d'Omana de la setmana passada, tot i que ara ja no l'escriuria igual:


       La protagonista és Omana. Dona d'ascendència índia d'uns cinquanta anys. Filla d'immigrants, ha viscut tota la vida a l'East End de Londres. Neteja en un restaurant. Viu amb sa filla de trenta anys (Aamal), que va criar totsola perquè el marit va morir en un accident. Omana és lluitadora i pensa que se'n pot sortir de totes, però té poques il·lusions i està acostumada a fer la seua. No vol veure que cada dia li costa més aguantar el ritme.
            El desencadenant és una caiguda domèstica a la cuina de casa. Cau perquè s'ha enfilat a la cadira per agafar un llibre de receptes d'una lleixa. No es fa res, però, després de socórrer-la, sa filla l'obliga a estirar-se al sofà mentre ella fa el sopar.    
            La naturalesa del conflicte és interna: a Omana li molesta que sa filla l'ajudi, pensa que li mostra commiseració, ella que fins ara s'ha sabut valdre sola. En el fons té por de tornar a quedar-se sola i no vol dependre de ningú, però la filla és sobreprotectora amb ella.

Comentaris