Els clàssics i el turisme


Els anglesos saben traure el suc a Shakespeare. De fet, és l'autor que deu atraure més alumnes (juntament amb Jane Austen) als cursos de literatura d'Oxford i Cambridge pensats per als estrangers. A la Universitat de Cambridge li dediquen uns cursos especials i tot, però l'atracció del poeta i dramaturg no es limita a un públic d'acadèmics i lletraferits.

A la ciutat de Cambridge, durant els mesos de juliol i agost, hi ha representacions de les obres de Shakespeare al vespre (encara que plogui o faci molt de fred) a l'aire lliure als jardins dels colleges de la universitat i bon preu. Com a estudiants, una entrada a Hamlet (veg. foto) ens va costar 10 pounds. Al Globe de Londres aquests dies s'hi representava Henry VIII, a qui es pot felicitar pel casament amb la seua 6a esposa a Hampton Court. El museu de l'autor també rep nombroses visites (jo encara no hi he pogut anar, però ho tinc pendent).

Em demano si ara que es vol promocionar el turisme cultural català no podríem fer el mateix amb una obra que té tanta riquesa per a explotar (i representar, encara que sigui només per episodis o batalles o festes) com el Tirant (això dels vestits d'època entusiasma molts curiosos, mira el Renaixement de Tortosa) o si no es podria aprofitar la festa de Renaixement per acostar Cristófor Despuig a un públic no especialitat, sobretot enguany, per commemorar-ne l'aniversari.

Comentaris

  1. us podeu afegir a l'homenatge blocaire a Despuig que he organitzat. Salut

    http://jmtibau.blogspot.com/2010/07/homenatge-blocaire-500-aniversari.html

    ResponElimina
  2. Si segueixes a aquest ritme culturitzaras a tot Tortosa i els pobles del voltant!! M'encanta que tinguis aquestes idees per a extendre la cultura x les terres de l'Ebre!! T'estimo!

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada