Set mesos

Dels sis als set mesos el canvi ha estat impressionant. De cop, a la visita dels sis, el metge el va asseure i va veure que ja s'aguantava tot sol i que ho feia molta estona. També ens va donar el tret de sortida per començar amb l'alimentació complementària: dinar (verdura amb carn blanca/vedella o verdura amb peix) i berenar (fruita), tot triturat, tot i que jo sovint li dono fruita de la meua perquè la xucli (i vaig tenir un ensurt, així que ja no me'n refio tant). Ell es volia incorporar sense parar, fins i tot a l'hamaca i el vam haver de tornar a lligar quan l'hi asseiem. Va començar a estar a la trona quan mengem durant una visita de quatre dies a la caseta que els sogres tenen a la platja. Un perill, va esdevenir. L. és mogudet i molt divertit.

Que s'aguantés assegut va fer que el deixés jugar al parc amb l'arena. Hem tingut sort que coincidís amb les vacances (sobretot jo, que ho he pogut viure de ple) i que el parc es va buidar de cop i no hi havia xiquets grans que el tombessin. L. va passar de mer espectador a actor principal. A la piscina, on baixava cada tarda amb la iaia i jugava gitat a la tovallola, vaig començar a entrar-hi amb ell. A les vacances al poble en va tenir una per a ell tot sol.

I van canviar les joguines sense adormar-nos-en. L. va començar a jugar molt aviat i a escoltar contes. Els contes que li agraden han anat evolucionant, en parlava un dia al meu web professional, però ara ho han fet els joguets, que de fet han estat regals. De sonalls i mantetes d'activitats ha passat a trenets de fusta, un gat amb boles que s'han de fer passar per un circuit de ferro i que es pot estirar, un gos que es mou i també s'estira, povalets amb flors per ficar-hi dins, un caragol amb peces de construcció redones, triangles i quadrades i forats en forma de redona, triangle i quadrat. L'única pega és que costa molt que vulgui estar de bocaterrosa, necessari perquè vagi a gatemeus i tingui més autonomia.

Pel que fa a la parla, ja diu papa, bap bap, l'altre dia va fer un "mam" (fins ara "mama" només ho ha dit mentre plora i, afortunadament, plora molt poc i és molt sofert).

Vam girar el cotxet la segona setmana de vacances i quan vam tornar a casa estava molt alterat. L'hem deixat així.

També podem sortir a restaurants amb L. No hi estem gaire estona, però ho podem fer els tres!

Ha descobert els ocells, les formigues, arbres de més tipus, el mar li va fer massa impressió perquè estava gelat, la terra.

També he de dir que ara distingeixes clarament entre coneguts i desconeguts i que amb tanta activitat has fet que m'oblidés de la resta del món.

Ja som a les acaballes de les vacances. Ara ja no ens mourem de casa després de dies de platja, de poble i de muntanyeta. Al nostre petit urbanita li ha tocat molt l'aire! I els caps de setmana d'estiu hem fet activitats diferents (i això que no us podeu imaginar el que costa que J. surti de casa!).

Comentaris