La bossa d'hospital!

Dimarts mons pares van portar-me a comprar tot el que necessitem per a les bosses de l'hospital, la de la mare i la del nadó. Es veu que als set mesos ja s'ha de tenir preparada i jo no ho sabia. Tampoc no ens ho havien comentat al curs de preparació per al part ni a l'obstetra. Al curset ens havien dit que el contingut de les bosses depenia de cada hospital i ens van donar una llista general de la qual vaig agafar les idees que no havien sortit abans. Vam anar a Prenatal, vam comprar tot el que ens van assessorar que necessitaven, vaig tornar a casa, vaig trucar a l'hospital (amb el qual no havia tingut contacte) i em van anar indicant fins que vaig trobar un document al seu web (ja ho havia mirat, però l'itinerari per arribar-hi no és senzill). Vaig veure que ens faltaven dues coses i ma iaia va dir que se n'encarregava. I va i ahir, quan l'hi vaig explicar a l'obstetra, em dona la llista de la llevadora que ens atendrà i la seua pròpia llista, a l'antiga, em va dir. Resulta que no coincideix al 100% amb la de l'hospital ni amb la de Prenatal ni amb la del curs, però ja no m'hi vull capficar més. Espero que només siguin "recomanacions". Ara falta rentar-ho tot amb sabó de nadó, que també vam comprar i comprar els bolquers Dodot Sensitive, però avui al súper no n'hi havia.

Us volia penjar fotografies de tot el que vam comprar, senzill i fàcil de posar, pensant tot en una primera posada d'hospital i enllestit en una compra, però no trobo el cable del mòbil per connectar-lo a l'ordinador (en aquesta casa tenim molts de cables i com que no sé mai per a què serveixen).

La dependenta es va estranyar molt que no tinguéssim res per a l'hospital, però si tenim detallets d'amistats deuran arribar després del naixement. Jo tampoc no havia pensat mai abans que, de fet, els pares ja han de tenir tot el que necessiten abans que nasqui. Malgrat tot el que hem comprat i el que ens han regalat, a la llista de naixement encara hi queden regalets per als primers sis mesos. Després d'aquesta compra, m'he quedat més tranquil·la. També perquè ens han tornat la fiança, finalment, del pis de lloguer i hem cobrat, cosa que ens permetria encarregar els calaixos per als armaris aquesta setmana que ve i també la làmpada de la nostra habitació, que fa dos mesos que tenim mirada. Tot fa molt de goig i va quedant molt bé.

També ha estat la setmana en què tothom m'ha preguntat si no havia agafat la baixa laboral. La intenció és no agafar-la, però agrairia que no se'm carregués de més feina de la que em toca perquè tenim moltes visites de metges (a finals de mes, només l'obstetra, ja em visitarà cada setmana i com que estic més baixa de defenses no puc dir que em lliuri d'altres visites, a més de la de l'ecògraf, l'anàlisi...). Tot el de ginecologia menys les dues vacunes ho hem fet a través de la mútua.

Hi ha coses que ja les vam treure de la llista de naixement:

BOSSA DE L.

- Esponges,

- Xampú-gel,

- Raspall i pinta per als cabells (pèl natural),

- 1 amanyac (en castellà arrullo) + un altre que li ha comprat ma iaia + una tovallola d'un drac que també ens encanta, amb caputxeta,

- 5 conjuntets de roba, ja siguin de dues peces, pijames, de cos sencer. La feinada la vaig tenir perquè no fos de color blau. A l'apartat d'acabats de nàixer tot era o blau i rosa.

- Bodies,

- Samarreta de fil + calçotet,

- Calcetinets i peücs,

- Gorret.

- Bossa per ficar-ho tot (l'ha comprat la iaia P.)

BOSSA DE LA MAMA:

- 2 sostenidors de lactància (a veure si me'n surto),

- Calçons postpart (no els hem comprat de paper, però haurien de servir igual),

- Compreses postpart,

- Discos perquè no regalimi la llet dels pits (ja veieu que galdós, tot plegat. Em sentia com una cabra perduda en un garatge),

- Bata per a l'hospital,

- 2 camisons per a l'hospital (un és de màniga llarga, tot i que s'obre per davant) i l'altre duu una jaqueteta. Ara a la llista de la llevadora hi diu de màniga curta o sense màniga i tres, però a mi em sembla que no deurà passar res,

- De sabates d'anar per casa ja en tinc.

A més de la documentació, analítiques i altres detalls. Esperem a fer les rentadores perquè volem tenir la bossa per ficar-ho tot net i que no es torni a embrutar. Com que van venint instal·ladors, voyeurs de postvenda de poca acció i personal divers hi ha bastanta pols. J. també munta i desmunta, perquè per sort ell pot fer bricolatge que podem aplicar en tot.

I aquest mes ja és Nadal! Ara, però, tindré més classes que mai. Més que fer-les, el problema és el temps de preparació. Sort que vaig anar dient que no, però n'he acumulat més que mai i tot d'assignatures noves per a mi, tret de la UOC. Ara bé, el cos és savi: jo dormo tant com em demana el cos i la ment també relativitza. Potser per això estic tan contenta de trobar-me bé en aquest punt de l'embaràs, 32 setmanes senceres, amb un menudet d'1,9 kg. dins.
La fotografia és de Fàbregues, Tortosa, on la iaia ha comprat la bossa de l'esquerra.

Comentaris