La llista de naixement

No puc evitar-ho: quan tinc un dia tranquil·let després d'un o de diversos dies més intensos, el cap bada i vaig d'un lloc a l'altre i vull escriure o llegir sense pensar que si continuo així demà tornaré a estar atrafegada.

Ara J. m'ha passat el relleu amb postventa del pis (Sòlvia) perquè ja no pot més. Avui ja he trucat al cap d'obra de postventa (Vies) i a l'instal·lador i he escrit a la comercial de postventa (no en tenim el número, reps resposta automàtica i et diuen que d'aquí dos dies haurien d'haver-ho mirat, de seguida és cap de setmana) perquè encara tenim: tres vidres ratllats, un cable d'Ethernet inexistent a l'estudi, no funciona la bomba de calor, s'ha de repintar un tros de paret. Fa un mes i mig que van lliurar-nos les claus del pis i volem tenir-ho tot a punt per quan arribi L. També esperem tenir més calaix el més que ve per poder comprar fato imprescindible: calaixos per als armaris (l'armari vell no ens hi cap i, de moment el tenim al traster; segurament el vendrem, però ens agrada molt i ens costa desfer-nos-en), escriptori (vam vendre el que havíem adquirit de segona mà i ara usem el menudet meu de 40 euros que vam comprar fa dos anys, però en volem un de llarg per a l'estudi nou, que vagi de punta a punya) i una estanteria per a l'estudi (no he pogut desfer cap capsa de llibres perquè a l'altre pis, que teníem molt aprofitat bo i l'habitació buida, utilitzàvem un prestatge del propietari que ens havia anat molt bé.

Avui una amiga amb qui hem parlat vegades sobre el tema ha escrit aquest article sobre els milennials. Hi estic d'acord i, ben mirat, als 30-32 ens sentim orgullosos del que hem aconseguit. Sabem què és la separació de la persona estimada durant dos anys per feina i apostar per tornar sense tenir res per estar junts. Buscar com tornar durant un curs sencer a l'àmbit acadèmic mentre "aguantes" que tothom et digui que se't rifaran, i ni a la universitat ni fora. Fer-te tu el camí i inventar-ne de nous pel camí. Enllaçar contractes temporals, que almenys ja són contractes i no beca. Rebutjar-ne un de més ben pagat perquè amb l'altre guanyes nou mesos d'estabilitat. Després de dos anys de lloguer, l'aventura de fer molts de números i comprar un pis i saber-ne el mèrit, perquè l'entrada no te l'ha pagat ningú. I no tremolar davant de la perspectiva de quedar-te embarassada, perquè encara que no et sembli que seràs una mare gens jove, al teu àmbit s'espera que esperis. No són queixes, són fets objectius després de molta feina feta, que des dels 20 que enllaço beques i contractes de feina i penco de valent. Als 21 ja tenia una feina fora de la universitat, al CPNL, però vaig decidir tornar i des d'aleshores, una tria conscient rere l'altra.

Però avui us volia parlar dels objectes que vam triar per a la llista de naixement, tot i que encara tenim tot una segona fase de mobles i regalets que volem per a L. que no necessitàvem amb tanta antelació. La faria pública perquè, si voleu, la useu de model, però amb el web de Palacio del Bebè de Barcelona s'ha d'enviar un per un per correu electrònic i desapareixen els objectes que ja ens han comprat o que hem pagat nosaltres per tenir-los a casa, ja. De totes maneres, quan algú compra en línia ens avisen de seguida, però quan és en persona falla una mica la comunicació:

1) El cotxet (us copio els elements de què consta si ho compres tot en castellà: capazo, chasis, cadireta, bossa de mà, plàstic pluja per a cadireta i per a la caputxa).

2) L'hamaca.

3) Bressol de collit.

4) Embolcalls anomenats "arrullo" (2).

5) Tres jocs de calcetins. PENDENT

6) Gorret. PENDENT

7) Manoples. PENDENT

8) Body creuat per davant (2). PENDENT

9) Manta. PENDENT

10) Coixí anti-bolcar. PENDENT

11) Trona (l'hem tret de la llista perquè ens en deixaran una de noveta).

12) Motxilla de porteig.

13) Baixera llit. PENDENT

14) Llençols. PENDENT

15) Banyera.

16) Esponja (2, una de PENDENT).

17) Termòmetre bany. PENDENT

18) Baby kid ungles. PENDENT

19) Raspall de cabell i pinta. PENDENT

20) Crema pantenolo i xampú i gel. PENDENT

21) Sonall mossegable. PENDENT

22) Bacinet. PENDENT

23) Lampadeta de nit. PENDENT

24) Capes-tovallola (2).

25) Jersei + pantaló. PENDENT

26) Polaina (són uns pantalons llargs per a damunt del body). PENDENT

27) Leggins (uns pantalonets llargs també amb la mateixa funció).PENDENT

28) Conillet de peluix musical. PENDENT

29) Sabates. PENDENT

30) Bossa-necesser per a les coses del menut. PENDENT

31) Base per a la cadireta i cadireta del cotxe.

Aquí no hi ha res, encara, per a l'habitació nova, però els primers sis mesos dormirà amb nosaltres al bressol de collit.



Comentaris