Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2016

El nostre vuitè aniversari (el segon des de lluny)

Imatge
A hores d'ara ens hem convertit en especialistes en enviament de regals a domicili. Potser us donaran idees si mai us fan falta. Avui celebrem vuit anys i jo vaig encarregar per a J. aquest paquet, que va arribar dimarts. I que contenia:  Aquí hi veieu un dels tres vals: I avui, oh, sorpresa, mireu què m'han portat per FedEx de part seua! En queden quatre, ara mateix. També incloïa el gerro. Algunes flors diu que s'han d'obrir demà o despusdemà. M'ho he trobat tot al porxo, evidentment. Per molts anys, J.!

Houghton Library: Dickinson, Keats, Melville, Johnson (l'Alcover anglès)

Imatge
Houghton Library, Harvard No és estrany que allò que tenim més a prop de casa quedi sempre pendent de visitar o que pensem que ja hi tornarem un altre dia, un altre cap de setmana. Això és el que m'havia passat fins ara amb la Houghton Library, al costat mateix de la Widener, on sabeu que hi tinc un cubicle per treballar. El meu departament és justament a l'altre costat de la Widener, al segon pis i per davant d'aquesta biblioteca hi he passat cada vegada que he anat d'oient a una assignatura (el curs passat van ser: les Metamorfosis d'Ovidi i vaig fer dos mesos d'"Amor i Edat Mitjana" en ple hivern i aquest darrer semestre vaig cursar aproximadament un mes d'introducció al pensament filosòfic occidental i d' American dreamers , un curs d'història a través de pel·lícules sobre la Great Depression i el somni (o, més ben dit, somnis) americà, a més dels seminaris i tallers de medieval, un curs de pedagogia complet i altres activitats de

Jo, l'amfitriona?

Imatge
(Des del mòbil).  Uns dies enrere vaig esmentar a F. que jo el més elaborat que sabia cuinar eren uns pèsols amb cansalada. La conversa es va acabar de l'estiu: això s'ha de tastar. Quan vulguis. I fa un parell de dies, em va escriure preguntant si m'anava bé aquesta setmana per al sopar a ca meua. Sorprenentment, em va fer il·lusió. Era nou, per a mi, preparar un sopar per a algú altre i convidar algú a casa. Així que ja em teniu pensant el menú, que no estava segura si havia d'incloure els pèsols, però que al capdavall sí que són el plat més elaborat (i l'única verdura que m'agrada). Però, darrerament, també sé que ell s'hi mira i, per tant, res de pastís o xocolatines de postre. Ni res dolç com la fruita. Finalment, aquest migdia he anat al supermercat i el menú ha consistit en: pèsols amb cansalada, la sopa Clam Chowder i de postre formatge brie especiat. Ell només havia de portar una cullera i una forquilla, perquè jo només en tinc una de cada.

Quaters per a la rentadora

Aquest és el títol del relat autobiogràfic que he publicat a la revista en paper La lluna en un cove , de l'editorial Toll. En trobareu més informació al seu blog . Apareix al número 64, al monogràfic "Joves en la diàspora". Comença així (i la por del final del paràgraf fa referència a la por que vaig patir quan temia que no arribessin els papers dins del termini o quan no trobava casa i tot em pareixia caríssim, al principi; de fet, sou els que millor coneixeu tots els passos que he anat seguint): "Eufòria . Mai no m’hauria imaginat que l’eufòria pogués arribar a ser perdurable, però durant dos mesos la vaig palpar cada matí quan em llevava a casa nostra —la dels pares, ma germana i meua—, a la meua habitació de jovenesa. Exposada panxa per amunt, amb les extremitats estirades de punta a punta del llit, aquella plenitud pareixia inqüestionable, talment com la força de la gravetat. [1] Era una sensació física, com si un tel sòlid m’embolcallés sencera. Estava con

Entrevista sobre Glopades de riu a la TV

Us penjo l' entrevista a l'autora de Glopades de riu que va tenir lloc al Canal 21 per al programa de televisió Tens un racó dalt del món . Va ser tot un repte perquè es veu que les càmeres la posen una mica nerviosa, però tenia moltes ganes d'assumir-lo.

Comparació fotogràfica

Imatge
Foto de les primeres nevades de 2016 (ara, amb la tela mosquitera, m'és més difícil sortir a fer fotos. M'ha caigut una estalactita de gel al braç). Primeres nevades de l'hivern de 2015. Aquest hivern s'està comportant, però ho ha possibilitats que aquest cap de setmana sí que vingui una tempesta de neu forta. Provisions. Avui és festa, Martin Luther King Jr. Day. No actualitzo gaire perquè per fer activitats fora esperem el bon temps. Aquest dissabte vaig anar amb L. a fer un brunch a Kendall Square i cinema allà mateix, la segona pel.lícula que miro aquí sobre Boston, "Spotlight", d'estil documental sobre una investigació que va fer el Boston Globe sobre uns xiquets que van ser víctimes d'abusos sexuals per capellans de l'Església catòlica. Està molt ben feta. Tant que em queixava i els darrers mesos he anat quatre vegades al cinema, entrades entre més de 17 i 10 dòlars.

Anit

Imatge
I d'aquí uns minuts farà un any i cinc mesos que vaig arribar per instal·lar-me en terres americanes.

Postals d'hivern

Imatge
Boston Common anit.

Bona nit, que fa més d'un dia que no dormo

Imatge
Sóc a casa, està calenteta i he aconseguit pujar la maleta grossa per les escales. Mireu el forat se l'esquerra. Jo era al també diminut de la dreta. British Airways. Vol intercontinental. I tenen ka barra de dir que com que és un vol "busy", facturis també la maleta de mà?!? M'he hagut de "rebel.lar". Demà contacteu-me de matí, que a la tarda faig un cine de benvinguda i sopar amb F. 

L'altra nit abans

(Des del mòbil). Demà tornarà a ser la nit abans. El darrer cop que emprenc el viatge a Boston abans de la tornada de final de juliol. I no us escriuré, perquè la nit abans la passaré acompanyada. J. es quedarà a casa. L'endemà, ell i la família m'acompanyaran a l'aeroport. Tan diferent de la vinguda. Sense cap por, amb ganes de treballar més intensament que mai abans que s'acabi l'etapa bostoniana. Amb l'energia renovada, després de tanta desconnexió, tinc moltes ganes d'emprendre la recta final i el que vingui després. Ara és quan m'enyoro anticipadament, però m'alegro de tenir amics que m'esperen a l'altre continent. Aquesta vegada arribo a mitjanit. Deurà estar nevat. Agafaré un taxi a l'aeroport i em ficaré directament al llit. D'un glop, se succeïran l'hivern, la primavera i l'estiu. El segon semestre sempre és objectivament més llarg. Fa vertigen que torni a passar volant. Hi ha tanta feina per fer, tants llocs que vull